ΜΙΛΗΣΕ Η ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

 

Συναρπαστική ματσάρα χθες στο ΟΑΚΑ. Μοναδική ποδοσφαιρική βραδιά, τυχεροί όσοι παρακολούθησαν το ΑΕΚ - Μπενφίκα 2-3. Στο γήπεδο, όμως, δεν μίλησε μονάχα η μαγεία του παιχνιδιού σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση στην εξέλιξη της. Λόγο είχε και η διαφορά ανάμεσα στις στις δυο ομάδες.

Τυχερή, άτυχη η ΑΕΚ δεν θα αγνοήσουμε ότι συνήθως δεν μένει εκτός γηπέδου η διαφορά ανάμεσα στους αντιπάλους. Και δεν εξαφανίζεται, αναφερόμαστε πάντα στην δεδομένη διαφορά, επειδή το αποτέλεσμα τελικά είναι ''ανάποδο'', όχι το αναμενόμενο.

Έστω ότι η ΑΕΚ έπαιρνε το παιχνίδι, μάλιστα με την αξία της. Θα ήταν μια επιτυχία της. Έστω, ακόμα, ότι τελικά η ελληνική ομάδα προκριθεί στην συνέχεια του champions league και αποκλειστεί η πορτογαλική ομάδα. Μια τέτοια κατάληξη στο ποδόσφαιρό δεν ανατρέπεται η πραγματικότητα. Ότι η ανώτερη ομάδα δεν θα συνεχίσει και να είναι και να θεωρείται ισχυρώτερη.

Χθες, λοιπόν, η διαφορά ήταν παρούσα. Δεν λέμε αυτά τα φιλολογικά για να παρηγορήσουμε την ΑΕΚ. Μάλλον είναι οφέλιμο για όποιον ασχολείται με το παιχνίδι να μη ξεχνάει ποιος είναι. Πόσο ζυγίζει. Κι αν φιλοδοξεί σε κάτι τις περισσότερο, αυτό δεν επιτυγχάνεται ποτέ επειδή κάποιες φορές η αγωνιστική διαφορά με τον αντίπαλο μένει στα αποδυτήρια, δεν βγαίνει μέχρι το χορτάρι


Διαβάστε ακόμα:

ΓΑΒΡΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ