ΠΕΡΙΤΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Κατ’ αρχήν. Είναι τουλάχιστον γραφικό να κάθεται στον πάγκο κάθε ομάδας ο Άγγελος Αναστασιάδης. Δεν γίνεται. Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος, και προς τιμήν του δεν το κρύβει, ότι στο ποδόσφαιρο βάζει το χέρι της η Παναγία. Ότι η μητέρα του Χριστού ήθελε να κερδίσουμε, να χάσουμε.

Για τα χάλια, όμως, τη εθνικής είναι άδικο να τα βάζει κανείς με τον Αναστασιάδη. Αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει η Παναγία! Ο Νο 1 προπονητής στον κόσμο να αναλάβει την ελληνική ομάδα δεν έχει τύχη. Γιατί;

Οι παίκτες που φοράνε την φανέλα της εθνικής δεν είναι αξιόλογοι. Τόσο απλό. Όχι πώς υπάρχουν καλύτεροι. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι τόσο το χαμηλό επίπεδο των διεθνών. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι τέτοιο που αντί να εμψυχώνει, θάβει την αποφασιστικότητα και τη συντονισμένη αγωνιστικότητα τους.

Τι θα μπορούσε να πετύχει ένας άλλος προπονητής; Τίποτα περισσότερο από τον Αναστασιάδη, τον Ρανιέρι, τον Σκίμπε. Το πράμα είναι άρρωστο. Να το ξαναπούμε. Την πολύ σοβαρή ιστορία που λέγεται ποδόσφαιρο στην Ελλάδα την έχουν πάρει ασόβαρα.

Άντε να βάλουμε πρόεδρο στην ΕΠΟ τον άνθρωπο δύο πρώην υπουργών, στο παρελθόν προπαγανδιστών στην Ανατολική Γερμανία. Δεν αναφέρομαι στον σημερινό κύριο Γραμμένο, επιλογής του Ιβάν Σαββίδη. Έτσι δεν γίνεται α αλλαγή σελίδας με τρόπο κυριλάτο και… πολιτικοποιημένο στην ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ