ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΑ… ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

 

Κόβεις το κεφάλι της κότας αλλά η λυσάρα συνεχίζει να κινείται, να περπατάει για κάποια δευτερόλεπτα. Ακέφαλη. Ποια είναι η κουβέντα:

«Οι παίκτες μου σήμερα ήταν κοτόπουλα χωρίς κεφάλι...» είχε πει ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα του Πλατανιά. Απόρησε ο δημοσιογράφος, που σίγουρα ποτέ του δεν είχε δει φρεσκοσφαγμένο πετεινό.

Μια άλλη φορά, μάλλον όταν ήταν σ' άλλη ομάδα, ο προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης είχε χαρακτηρίσει γίδια τους παίκτες του. Και ότι κακώς είχαν κερδίσει. Άλλη η χάρη της Παναγίας, όμως, η οποία είχε αποφασίσει να μη χάσουν…

Έτσι είναι. Γίδια, μύδια, κουνουπίδια, αν η Παναγία θέλει τη νίκη θα την πάρει η ομάδα. Γι’ αυτό ο Αναστασιάδης είναι ο μακράν ο πρώτος θεοτοκολόγος. Γνωρίζει ποιο είναι το θέλημα της Θεοτόκου.

Πάντα έχω την απορία, εδώ και χρόνια, με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος σίγουρα με το θέλημα της Παναγίας έγινε και προπονητής στην εθνική ομάδα. Η απορία μου είναι γιατί να μην υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος και κάποιος άλλος άγιος άνθρωπος, εκτός της Μαρίας. Ο άγιος Φανούρης, η οσία Παϊσία. ο οσιομάρτυρας Βαλαάμ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΤΟ… ΘΕΜΕΛΙΟ;