ΣΤΗΝ ΑΕΚ ''ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ'' Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

 

Έστω ότι η ΑΕΚ κέρδιζε προχθές στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο να χάνει τελικά η καλύτερη ομάδα. Να μην έβαζαν δύο γκολ οι γηπεδούχοι, όπως δεν σκόραραν σε δύο ακόμα ευκαιρίες τους. Τι, αλήθεια, θα σήμαινε για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ μία πέτσινη νίκη; Τρεις βαθμούς που δεν της άξιζαν. Ένα άδικο αποτέλεσμα.

Θα σήμαινε ότι η ΑΕΚ δεν έχει αγωνιστικό… πρόβλημα. Που έχει, μάλιστα σοβαρό, ίσως και αξεπέραστο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Γιατί, όπως λένε όλοι οι ασχετόπουλοι και ασχετίδηδες του ποδοσφαίρου εκείνο που μετράει είναι το… αποτέλεσμα. Αμ, δε!

Μετράει η αποτελεσματικότητα, όχι το αποτέλεσμα. Μόνον! Το πόσο ζυγίζει μία ομάδα κι όχι ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα σ’ ένα-δύο ματς;

Η νέα ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο επιτρέπει να «διαβάσει» κανείς όχι τόσο τα αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια, όσο την προβληματική της απόδοση. Η ήττα από τον Παναιτωλικό φωτίζει πλέον τις αδυναμίες της ΑΕΚ, που σίγουρα θα τις... σκέπαζε ένα τυχερό αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το αγωνιστικό πρόβλημα της ΑΕΚ που ήδη της κοστίζει τον αποκλεισμό από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος; Παίζει «ηγετικό» ποδόσφαιρο. Ανοικτό. Επιθετικό. Χωρίς να έχει δυνατότητες και τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να απαιτεί τη νίκη.

Σύμφωνοι, δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ, μάλιστα όταν είναι η πρωταθλήτρια, να παίζει «επιφυλακτικά», αμυντικά, να προσέχει περισσότερο την άμυνα. Αυτό, όμως, έχει κόστος (!) αν θέλει να είναι το αφεντικό του αγώνα, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα στην άμυνα και χωρίς τη σιγουριά πώς θα έρθει το γκολ. Τέσσερα γκολ δέχτηκε η ΑΕΚ στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, όπου γνώρισε την ήττα. Και έβαλε μόνο ένα, που ήταν οφσάιντ.

Θα αλλάξει τακτική ο Ουζουννίδης; Σίγουρα, όχι! Θα συνεχίσει να παίζει η ΑΕΚ όπως έπαιζε. Γιατί; Επειδή είναι δύσκολο για την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει κατώτερες ομάδες «κομπλεξικά». ΑΕΚ είναι, όχι π.χ. Λεβαδειακός, Απόλλων, Παναιτωλικός, Λάρισα, Λαμία.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν σημείωνα ότι η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα με προπονητή τον Χιμένεθ ο οποίος έδινε μεγαλύτερη σημασία στην άμυνα, παρά στην επίθεση.

Διαβάστε ακόμα:

H AEK ETOIMH NA MΠΕΙ ΣΤΟ… ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ;