Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΡΑΙΑΝ ΓΚΙΚΣ

 

Είναι αυτό που λέμε είδωλο. Καθόλου οργισμένο. Αιρετικό; Σε καμία περίπτωση. Σπάνιο; Σίγουρα. Ο Ράιαν Γκιγκς βάδισε σε όλη την καριέρα του by the book, που λένε και στο χωριό μου. Καλή ζωή, πολύ προπόνηση, πειθαρχία, μέσα και κάτω από την ομάδα. Μια ομάδα. Την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην οποία βρέθηκε πιτσιρίκι και σ' αυτήν κρέμασε τα παπούτσια του στα 41 του. Και σε προχωρημένη ηλικία ο Γκίγκσυ ήταν στο γήπεδο ένας μυαλωμένος έφηβος. Οι αντίπαλοι στην Ευρώπη ρωτούσαν συμπαίκτη του: "Μα καλά, πόσο χρονών είναι;".

Ο ίδιος ο παιχταράς στα τελευταία γενέθλιά του, το 2013 είπε: «Δεν ξέρω πώς με βλέπουν οι νέοι. Εγώ, πάντως, όταν ήμουν 17 κι έβλεπα κάποιον στα 31, αυτός μου φαινόταν αρχαίος».

Ουαλλός, γεννήθηκε στο Κάρντιφ σα σήμερα 29 Νοεμβρίου, το 1973. Από τον Ιανουάριο του 2018 ο Γκιγκς είναι ο προπονητής της εθνικής Ουαλίας. Στεκόμαστε στο ποδόσφαιρο, στον στρατιώτη Ράιαν, δεν την κάνουμε στην εκτός γηπέδων προσωπική ζωή του. Είχε οκτώ χρόνια εξωσυζυγική σχέση με την γυναίκα του αδελφού του. Ο πατέρας του αποφεύγει να αναφέρει το όνομα του. Η γυναίκα του έδωσε την ευχή της όταν αποφάσισε να κάνει ''αποτοξίνωση'' γιατί είχε συμπεριφορά εθισμένου στο σεξ. Άρχισε πρόγραμμα θεραπείας, απεξάρτησης.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλεξ Φέργκυουσον στα 14α γενέθλια του Ryan Joseph Giggs, του πρότεινε διετές συμβόλαιο για την ομάδα των εφήβων. Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε στα 17α γενέθλια του, το 1990.
Μια ζωή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν μας έχει μαγέψει όπως ο Πελέ. Δεν μας έχει ιντριγκάρει όπως ο Μαραντόνα. Δεν είναι λαμπερός σαν τον Μέσι ή τον Κριστιάνο, όμως είναι πάντα εκεί. Η σταθερή αξία, που λέμε. Το μπλου τσιπ. Σε αυτό που επενδύεις όταν όλα τα άλλα καταρρέουν (Στη φώτο κόντρα στον Ολυμπιακό, δεύτερο πλάνο ο Μανιάτης).

Διαβάστε ακόμα:

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ