Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΖΕΙ ΤΟ ''ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ''

 

Από τον Απρίλιο του 2013 βιώνει το «Αμερικάνικο Όνειρο» ο Ιωάννης Αντετοκούνμπο. Ο οποίος γεννήθηκε σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου, το 1994, και ένα μήνα μετά τη μετακίνηση του στους Μίλγουώκι Μπακς, τον Μάιο του 2013, πήρε την ελληνική ιθαγένεια. Τι είναι αυτό το πολυσυζητημένο, το περιβόητο «Αμερικάνικο όνειρο»; Όχι ακριβώς ο δρόμος της ευτυχίας, αλλά η ευκαιρία της προσωπικής επαγγελματικής επιτυχίας, της κονόμας.

Είναι μπασκετμπωλίστας ή κάποιος Μπιλ Γκαίητς, που δεν τον ξέρει ούτε η ξαδέλφη του. Ένας ανύπαρκτος ηθοποιός ή ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας χωρίς φράγκο στη τσέπη σου. Ε, αν αξίζει θα φτάσει στον ουρανό του κόσμου, χάρη στο «αμερικάνικο όνειρο». Γιατί αυτό που είναι, αυτό που κάνει, απευθύνεται όχι απλά στην πρώτη χώρα του κόσμου, αλλά μέσω αυτής σ’ όλο το γλόμπο.

Άλλο είσαι μανεκέν στα Σέκλανα κι άλλο στην πρώτη καταναλωτική κοινωνία της γης. Άλλο παίζεις με την κιθάρα σου τραγούδια σε ταβέρνα στα Άγραφα ή στο Μενίδι κι άλλο σ’ έχει από κοντά η Μαντόνα ή ο Έλτον Τζων.

Ο τότε 19χρονος καταγωγής Νιγηρίας Έλληνας Τζων Αντετοκούνμπο στην πρεμιέρα του με τη φανέλα των Milwakee Bucks στο NBA, έπαιξε ένα πεντάλεπτο, έβαλε ένα πόντο στην ήττα της ομάδας του από τους New York Knicks. Δική του υπόθεση η συνέχεια του πιο πολύ καλού μαθητή, του Αντετοκούνμπο.
Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία για την πρόοδο που σημείωσε, που σημειώνει στο ΝΒΑ. Άλλος ήταν αυτός που πήγε στην Ελλάδα, άλλος είναι σήμερα. Και επειδή είναι άριστος μαθητής ο Αντετοκούμπο δεν έχει και πολύ... καλή σχέση με τον ίδιο τον αγωνιστικό του εαυτό πριν από κάθε προηγούμενο χρόνο.
Μαθητής σημαίνει ΕΓΩ μαθαίνω, όχι ότι με μαθαίνει ο δάσκαλος, ο προπονητής, ο ατζέντης, ο οποίος είναι δίπλα στον παίκτη, είτε αυτός είναι αθλητής, είτε καλλιτέχνης, λογοτέχνης, επιστήμονας, οτιδήποτε.

Κορίτσια, γεννιόμαστε μαθητές, αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια. Και μέχρι να πεθάνουμε είμαστε μαθητές. Επειδή μέχρι το τέλος της ζωής μας έχουμε πάντα κάτι να μάθουμε.

Ηδονή! Αυτό είναι η μάθηση. Αν δεν νοιώθεις την πείνα για μάθηση δεν θα γίνεις καλός μαθητής. Αν δεν αισθάνεσαι τον οργασμό που προσφέρει η ηδονή της μάθησης, τότε τραίνο πας και τραίνο γυρίζεις.

Με την ευκαιρία ότι ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος Έλληνας ρούκυς, έπαιξε σε ματς των νεοεμφανιζόμενων στο All Star Weekend του ΝΒΑ, με ιδιαίτερη επιτυχία, αυτό λέμε. Ότι το παλληκάρι όλο και μαθαίνει. Δεν σταματά να μαθαίνει.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΑΛΤΥ;