ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ 11, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΥΣ 22

 

Ξάνθη και Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο. Ποια Ξάνθη και ποιος Ολυμπιακός; Από την ενδεκάδα της τοπικής ομάδας μόνον δύο Έλληνες. Μπαξεβανίδης και Λισγάρας. Δύο μόνο Έλληνες και στην ενδεκάδα των επισκεπτών. Τοροσίδης και Φορτούνης.

Είναι ελληνικό αυτό το πρωτάθλημα; Κι αν δεν αρέσει το ερώτημα, το θέτω αλλοιώς. Γιατί τόσοι πολλοί ξένοι στις ελληνικές ομάδες; Για δύο λόγους. Δεν αφήνουμε αναπάντητα τα ερωτήματα.

Πρώτον, διότι οι αλλοδαποί είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές από τους Έλληνες. Δεύτερον, και το πιο βασικό, διότι είναι πιο φτηνοί.

Οι ξένοι στο πρωτάθλημα 2018-19 είναι το 45% του συνόλου των ποδοσφαιριστών στις 16 ομάδες. Πώς να έχουν κάποιοι της πλάκας διοικητικοί και δημοσιογράφοι να παρουσιάζει ανταγωνιστική εθνική ομάδα η Ελλάδα. Με τους πολλούς ξένους.

Άλλο ερώτημα πόνου. Πόσοι Έλληνες θα είχαν θέση στην 11αδα ή 18αδα της εθνικής ομάδας αν αυτή έβγαινε από το πρωτάθλημα; Ίσως, όχι σίγουρα, μόνον ο Μπάρκας. Ίσως, διότι υπάρχουν αυτή την εποχή πολύ καλοί ξένοι τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ Η ΜΑΥΡΟ;