ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Σημείωσε ημερομηνία, 30 Δεκεμβρίου σα σήμερα, το 1973. Έχει τελειώσει το ματς πρωταθλήματος μέσα στη βροχή Άρης - Ολυμπιακός 2-4. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει φάει γκολ στα 13 έως τότε ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου εκείνης της σαιζόν. Με τον Ολυμπιακό στου Χαριλάου ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας στην Ιστορία του Άρεως μάζεψε τρεις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα και γίνεται αλλαγή στο 66. Και το ίδιο βράδυ ανακοινώνεται η διαγραφή του. Μετά από 41 χρόνια, αν είναι δυνατόν, ο Άρης πήρε πίσω την απόφασή του να διαγράψει τον Νίκο Χρηστίδη, γέννημα θρέμμα της ομάδας. Γιατί ο διεθνής τερματοφύλακας δεν δέχτηκε ποτέ εκείνη την απόφαση- ντροπής του ίδιου του Άρεως.
Ό,τι χειρώτερο για τον γκολκήπερ είναι η βρεγμένη μπάλα. Σα να προσπαθεί να πιάσει με τα χέρια ψάρι μέσα στο νερό της θάλασσας. Έτσι έφαγε το τέταρτο γκολ ο Παπαφλωράτος και το ένα από τα δυο ο Κελεσίδης. Με δική τους ευθύνη, λόγω βροχής και λασπωμένου αγωνιστικού χώρου.
Στη διάρκεια, λοιπόν, του παιχνιδιού ο έφορος του Άρη, στο όνομα Ποζάνης, παλιός ποδοσφαιριστής, νταηλίκι και αγνοώντας τον προπονητή, κάνει αλλαγή τον Χρηστίδη με τον Παπαφλωράτο. Προπονητής των γηπεδούχων ο Σέρβος Μπράνκο Στάνκοβιτς, πρώην της ΑΕΚ, τον οποίον είχε στείλει στον Άρη ο χουντικός ''πολιτικός'' υπεύθυνος στα του αθλητισμού συνταγματάρχης Ασλανίδης. Ο Παπαφλωράτος δεν ήθελε να μπει στο παιχνίδι, με το ζόρι κάθισε το παλληκάρι κάτω από τα δοκάρια.
Ο μακαρίτης Καμπάνης, το αφεντικό του Άρεως την είχε στημένη στον Χρηστίδη. Κάποιος θα την πλήρωνε. Διαγραφή το ίδιο βράδυ, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού (στη φώτο ο Χρηστίδης αποκρούει με αντιπάλους τους Γκαϊτατζή, Μποτίνο). ''Ομόφωνη'' απόφαση, που την κυνήγησε για να την απορρίψει μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας ο Νίκος, διότι πάντα θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι «παιδί του Άρεως». Από πιτσιρίκι φόρεσε τη φανέλα της ομάδας.
Ο Πρίντζης, Γενικός Γραμματεύς Αθλητισμού επί χούντας μετατρέπει την διαγραφή σε αποκλεισμό τριών χρόνων. Ο Στασινόπουλος, ο πρώτος μεταδικτατορικός ΓΓΑ μειώνει την ποινή σε 8 μήνες. Τελικά, ο ερασιτέχνης Άρης, αυτός που το 1973 είχε διαγράψει τον Νίκο Χρηστίδη, στις 18 Φεβρουαρίου 2015 ακύρωσε την απόφαση, την οποία για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες την κουβαλούσε μαρτυρικά ο βετεράνος τερματοφύλακας.
Διαβάστε ακόμα: