ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ

 

Ο κοντοστούπης του Ολυμπιακού, Δανιήλ Ποντέσε στο όνομα, κάνει ένα σπάσιμο στην περιοχή του Αστέρα, πάνω στην κίνηση ντουμπλάρει και δεύτερη ζεϊμπεκιά, και τρίτη, και τέταρτη μοιράζοντας χαρτοσακούλες σ’ έναν και δυο και τρεις και τέσσερις αντιπάλους. Ε, αν το σουτ που επιχείρησε μετά τη χορογραφία του έφτανε στο πλεκτό θα μιλούσαμε για ποίημα. Για παράσταση άξια βράβευσης από Νόμπελ ποδοσφαιρικής δεξιοτεχνίας.

Ο Μίμης Δομάζος είναι 1μ. 68, ο Μίμης Παπαϊωάνου 1μ. 66, η τάπα του Ολυμπιακού, αυτός ο Ποντέσε στα 23 του χρόνια 1μ. 65, και δεν προβλέπεται να πάρει άλλο μπόι. Δεν του χρειάζεται. Στον Ολυμπιακό ήρθε το καλοκαίρι του 2018, προερχόμενος από την Σπόρτιγκ Λισαβώνας, στην οποία ανήλικος ακόμα προωθήθηκε από τον Μάρκο Σύλβα, μετέπειτα προπονητή του Ολυμπιακού.

Τέτοια θέλει να βλέπει ο ποδοσφαιρόφιλος. Ο παίκτης να ζωγραφίζει στο γήπεδο. Γιατί τι άλλο πέραν από σώου είναι το ποδόσφαιρο; Το θέαμα, βέβαια, που απευθύνεται στον φίλο της μπάλας, όχι σ’ εκείνον που κάνει στην εξέδρα τα δικά του χάλια. Που χοροπηδάει ο όρθιος μαλάκας και πανηγυρίζει για πράματα άσχετα μ’ αυτά που συμβαίνουν στο χορτάρι.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΥΓΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ