ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΥ ΤΩΝ… ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

 

Λες και έγινε χθες. Μέσα είσαι κι αν πεις ότι έγινε σήμερα. Και άνετα στοιχηματίζεις ότι αυτά στην Ελλάδα θα γίνουν κι αύριο. Και χειρότερα. Το 1991 μπουκάρισε στον αγωνιστικό χώρο ο Ανάργυρος, γνωστός ως Αργύρης, Σαλιαρέλης, το έκανε χωρίς κουμπούρι. Μονάχα ένα- δύο χαστούκια μοίρασε σε δημοσιογράφο.

Σα σήμερα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, το 1991. Στο Καραϊσκάκη, Ολυμπιακός- Αθηναϊκός. Πρόεδρος ο Σαλιαρέλης που βοήθησε να δραπετεύσει ο προκάτοχος του Γιώργος Κοσκωτάς και μετά από δύο χρόνια έφαγε φυλακή 10 χρόνων για υπόθαλψη εγκληματία.

Έχει πουληθεί τζάμπα ο Ντέταρι στην Μπολώνια, άλλη περίεργη απώλεια η «ελευθέρας» στον Αποστολάκη που πήγε κατ’ ευθείαν στον Παναθηναϊκό. Παίκτες απλήρωτοι στον Ολυμπιακό, οι γάβροι δεν πάνε με τίποτα τον Σαλιαρέλη, που έγινε γνωστός ως «βασιλεύς των Ρουμπινιών»

Πριν το ματς με τον Αθηναϊκό, ο Ολυμπιακός κερδίζει 2-1 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, αλλά το παιχνίδι διακόπτεται. Έφυγαν δύο δακρυγόνα από τη σκεπαστή και η ατμόσφαιρα σ’ έδιωχνε. Αποφασίστηκε ότι δεν έχει υπαιτιότητα η ΑΕΚ και το ματς επαναλαμβάνεται στη Ρόδο. Κερδίζει 1-0 η ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό με γκολ Μπατίστα.

Τερματοφύλακας του Αθηναϊκού ο Σαργκάνης. Ο Σαλιαρέλης δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση και ο Βαρδινογιάννης πολεμάνε τον Ολυμπιακό, που ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση. Το ματς είναι της 18ης αγωνιστικής. Προηγείται ο Ολυμπιακός με κτύπημα πέναλτυ. Κάνει και το 2-0.

Σε 4 λεπτά ο Αθηναϊκός, με προπονητή τον Γκερντ Πρόκοπ, ισοφαρίζει. Στο 72 με τον πρώην του Παναθηναϊκού «φονιά» Χρήστο Δημόπουλο και με κεφαλιά στο 76 του Τζαλοκώστα. Το γήπεδο βράζει, βρωμάει το «ντού». Έγινε στο 88’, πρώτα με 50 αγανακτισμένους, από το πορτάκι της Θύρας 5. Γρήγορα βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι 1500.


Ο Σαλιαρέλης χαστούκισε δημοσιογράφο και σε... δημοσιογράφους δήλωσε: «Το πρωτάθλημα δεν γίνεται με τους ίδιους όρους για όλες τις ομάδες. Αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο ήταν επιστήμονες! Όσοι ήταν στη θύρα 4 είναι μορφωμένοι άνθρωποι, γραμματιζούμενοι... Η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μηδενισμό, αφαίρεση δύο βαθμών και πέντε αγώνες με κλειστές πόρτες. Ουδείς ασχολήθηκε με την ποινή έκπτωσης για 3 μήνες του Σαλιαρέλη, ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν παράνομα πρόεδρος. Του είχε αφαιρεθεί για δύο χρόνια η φίλαθλος ιδιότητα, για άλλο χαστούκι στο παρελθόν, σε κάμεραν της ΕΡΤ.

Για τις καμπάνες στον Ολυμπιακό οπαδοί του έκαναν συλλαλητήριο και ο μακαρίτης Ατίλιο παρέδωσε στη Βουλή ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΦΩΛΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ