Η ΔΥΝΑΜΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

 
Τα περίεργα του ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός και Δυναμό χωρίς παίξουν μπάλα, με αρνητική απόδοση έκαναν τρία γκολ στο ημίχρονο. Συμβαίνει. Όπως ο θεατής να απολαύσει ποδόσφαιρο αληθινής αγωνιστικής δράσης, ποιοτικό και συναρπαστικό, με φάσεις στις δυο εστίες και η μπάλα να μην κάνει το χατήρι σε κανένα.
Το ίδιο κακός ο Ολυμπιακός, όπως με ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν φάνηκε, όμως, τοσο το αγωνιστικό του πρόβλημα, διότι ο αντίπαλος, η Δυναμό ήταν πολύ κατώτερη ομάδα σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ. Ύστερα, ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στα δυο γκολ που πέτυχε. Η προβληματική άμυνα της ουκρανικής ομάδας πιάστηκε στον ύπνο στο 1-0 και το 2-1 έγινε με μακρινό σουτ που βρήκε δίχτυ.
Παραμύθι ότι ο Ολυμπιακός έκτισε ομάδα από το μηδέν, από την αρχή, το καλοκαίρι. Καμιά ομάδα δεν κτίζεται σε 2-3 μήνες, ούτε σε 4-5 μήνες. Ο Ολυμπιακός πράγματι μέχρι την αναμέτρηση στην Τούμπα παρουσίαζε ένα καλό πρόσωπο. Τα δυο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Δυναμό ίσως έβγαλαν την αλήθεια. Και μια πρώτη προσέγγιση είναι πως η ομάδα πάσχει στην αμυντική της λειτουργία. 
Όλη η ομάδα, όχι η αμυντική τετράδα, δεν πιάνει παραγωγικό παιχνίδι και δεν είναι σε θέση να πιέζει τον αντίπαλο, επειδή έχει πρόβλημα αμυντικής λειτουργίας. Ασθενική αλληλοκάλυψη, χαμένες προσωπικές μονομαχίες στερούν την ανάπτυξη επιθετικών προσπαθειών.
Από την άλλη, στον Ολυμπιακό, και σε βάρος του δήθεν κτισίματος της ομάδας, ''τιμωρείται'' ο παίκτης με αποκλεισμό από την ενδεκάδα αν δεν ήταν καλός σ ' ένα ματς. Έτσι δεν οικοδομείται ομάδα, δεν αναζητείται το σταθερό σχήμα, δεν βρίσκεται ο απαραίτητος κορμός της ενδεκάδας. Στη φώτο, το 2-2 της Δυναμό στην εκπνοή του αγώνα.
Διαβάστε ακόμα:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ… ΗΞΕΡΕ, ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΙΣ ΒΙΖΟΝ ΓΟΥΝΕΣ