ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΕΚ ΧΩΡΙΣ… ΤΕΦΤΕΡΙ ΣΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ

 

Ένα καλό ματσάκι έγινε στο Άρης- ΑΕΚ 2-0 και όσοι το παρακολούθησαν δεν έχασαν την ώρα τους, όπως συνήθως συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και θα ήταν ακόμα καλύτερο το παιχνίδι, αν έπαιζαν και οι δυο ομάδες, όχι μονάχα οι γηπεδούχοι.

Το ευχάριστο ήταν που, με το ξεκίνημα κιόλας, η ΑΕΚ προσέδωσε ρυθμό στον αγώνα, μια ταχύτητα που δεν χαρακτηρίζει το παιχνίδι της. Γρήγορα, όμως, και μέχρι σχεδόν στο τέλος το πράμα έκατσε σε μια μονόπλευρη εικόνα. Η πρωταθλήτρια απογοήτευσε, όχι βέβαια γιατί έχασε, αλλά γιατί ήταν αδύναμη να αντιδράσει απέναντι στον ορμητικό, πεινασμένο και ολοέν απειλητικό Άρη.

Μη σταθούμε στο αποτέλεσμα, στο 2-0. Ούτε στην ανοησία που κοπανάνε, ότι ο Άρης έπαιξε για τη νίκη, διότι κυνηγάει την… πέμπτη θέση. Δηλαδή, τι; Αν η ομάδα δεν είχε ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν θα έπαιζε για τη νίκη; Μόνο για την… ισοπαλία, ίσως και να βολευόταν με την ήττα.

Ο κόσμος του Άρεως το καταφχαριστήθηκε. Μετά την Τούμπα είδε την ομάδα να στέκεται λεβέντικα και με υγεία και ποιότητα να μην μειονεκτεί, και να υπερτερεί, σε κάθε τομέα από τον αντίπαλο. Αυτό έχει σημασία. Και θα έχει ουσία η παρουσία του Άρεως με την καθυστερημένη επιστροφή του στο πρωτάθλημα, αν τον διακρίνει η σταθερότητα. Αυτό που του λείπει.

Ούτε για την ΑΕΚ μετράει το αποτέλεσμα. Είναι εκτός πρωταθλήματος, και τι έγινε που γνώρισε μια ακόμα αποτυχία. Μια αποτυχημένη εμφάνιση. Και να κέρδισε, δεν θα… πλησίαζε το στόχο της που ήταν πορεία πρωταθλητισμού. Ή, το άλλο κουφό, ότι η ΑΕΚ χάνει την δεύτερη θέση, απειλείται και με την απώλεια της τρίτης θέσης.

Επιτέλους! Οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο για το ποδόσφαιρο, για το θέαμα, χωρίς το τεφτέρι του λογιστή στο σώβρακο των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ!