ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ;

 

Από τη μια champions league, από την άλλη ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με άδειες κερκίδες. Και οι περισσότεροι «φίλαθλοι» δεν πάνε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν… θέαμα ποδοσφαιρικό, αλλά να βρίσουν. Τον πρόεδρο της ομάδας, τον διαιτητή, τον αντίπαλο. Ο καθένας με τις ανάγκες του. Έτσι και οι ''φίλαθλοι'', οι περισσότεροι πάνε γήπεδο για να ξεψωλιαστούν με το στόμα. Να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν.

Το περίεργο δεν είναι ότι έχουν αδειάσει τα γήπεδα, ότι παίζεται πρωτάθλημα σε κρύες κερκίδες. Άλλο είναι το πιο περίεργο, το επίσης… κατανοητό. Οι τελευταίοι που προβληματίζονται για το φαινόμενο να χάνει πελατεία η μπάλα είναι οι… ''επιχειρηματίες'' των ΠΑΕ. Και γιατί να ανησυχήσουν; Οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται ως επιχειρηματίες. Τους μειώνει, τους… ντροπιάζει όποιος τους αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίες. Είναι… οπαδοί κι αυτοί, υπεράνω εμπορικού κέρδους.

Γιατί να ταλαιπωρηθεί ο άλλος στο γήπεδο. Όταν το ποδόσφαιρο το σερβίρει στο σπίτι του η τηλεόραση. Γιατί να πληρώσει εισιτήριο και από πάνω να πάρει τζούρες από την αηδιαστική γηπεδική ατμόσφαιρα.

Ύστερα είναι το άλλο. Θέλει ο άλλος ποδόσφαιρο; Βλέπει ξένο πρωτάθλημα. Όχι μία κακή παράσταση από το νεκροταφείο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ… ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ