ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΖΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΛΑΜΙΑ

 

Όταν η Ιστορία γράφει τα μυθιστορήματα της, που είναι αληθινά, όχι από τη φαντασία του συγγραφέα. Το 1985 ο ΠΑΟΚ πήρε το δεύτερο πρωτάθλημα του, αυτό του 2019 θα ‘ναι το τρίτο του. Όλοι, τότε, όχι μονάχα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, περίμεναν την κατάκτηση του νταμπλ. Τη νίκη στον τελικό του κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ στις 22 Ιουνίου, με αντίπαλο την Λάρισα.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ηττήθηκε 4-1 από την ομαδάρα Λάρισα, που πήρε τον πρώτο τίτλο της Ιστορία της. Μία Λάρισα άλλο πράμα, να την χειροκροτείς, ας μην είσαι από τα μέρη της. Προπονητής της ο Πολωνός Αντρέι Στρεϊλάου και στην ενδεκάδα δύο συμπατριώτες του παικταράδες, ο μέσος Κμιέτσικ και ο σέντερ φορ Άνταμτσικ. Αντάξιοι τους οι παικταράδες του κάμπου, με τους οποίους τα έχασαν οι παοκτσήδες. Και εννοώ οι παίκτες, όχι μόνον οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στο κύπελλο της περιόδου 1984-85 με τον Ηρακλή 1-0. Στη συνέχεια αναμέτρηση διπλή με τον Άρη 2-0 και 1-3. Η τρίτη ομάδα που απέκλεισε ο ΠΑΟΚ ήταν η Λαμία, της Γ’ εθνικής, που στο πρώτο γύρο της διοργάνωσης νίκησε και απέκλεισε 1-0 την… ΑΕΚ! Αυτή ήταν η πρώτη βόμβα στην μεταπολεμική ποδοσφαιρική Ελλάδα. Η πρώτη ηχηρή έκπληξη σε ματς κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ πριν φτάσει στον τελικό κατανίκησε την Λαμία με 6-0 και 9-1. Για την Λάρισα πρώτο ματς στη διοργάνωση 1984-85 ήταν το 8-0 με Παναιγιάλειο. Στον τελικό, τον πρώτο της Ιστορίας της, μπροστά σε 30.000 κόσμο, κυπελλούχος η Λάρισα με 4-1 σε βάρος του ΠΑΟΚ (προπονητής Βάλτερ Σκότσικ). Στη φώτο, το κύπελλο Ελλάδος 1985 στα χέρια της Λάρισας.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ 8 ΑΣΤΕΡΩΝ