Ο ΤΙΓΡΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ

 

Ουδεμία σχέση έχουν τα αφεντικά της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και του κυπελλούχου ΠΑΟΚ. Μελισσανίδης και Σαββίδης. Ποντιάρες και οι δύο, με καταγωγή από Ρωσία. Επιχειρηματίες αυτοδημιούργητοι και χοντροφτιαγμένοι, απόλυτα δεμένοι με την ομάδα τους, αλλά με συμπεριφορά η μέρα με τη νύχτα. Τέτοια είναι η διαφορά τους στο πως πολιτεύονται, και λίγο ενδιαφέρει αν κάποιος ισχυριστεί πως τίγρης και Ιβάν μοιάζουν. Είναι σκληροί, αδίστακτοι, γιατί και οι δυο πέρασαν κινηματογραφικού τύπου σενάρια ζωής, με περιπέτειες απρόβλεπτες.

Μη λέμε πολλά. Με μια κουβέντα. Ο μεν Μελισσανίδης δεν έχει να αποδείξει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Ο δε Σαββίδης για πρώτη φορά έφτασε στο… χείλος ενός τίτλου μετά από 5 (!!!) χρόνια στον ΠΑΟΚ. Το 2017, στον τελικό του κυπέλλου. Όταν η ομάδα πήρε την κούπα με πέτσινο γκολ.

Πέρα απ’ αυτό. Ο Μελισσανίδης επέστρεψε στην ΑΕΚ το 2013 όταν η ομάδα έφτασε στα τάρταρα. Στον αγωνιστικό υποβιβασμό από το μεγάλο πρωτάθλημα και την οικονομική χρεοκοπία. Και ανέλαβε να την ξανακάνει ΑΕΚ. Και τα κατάφερε, ενώ ο ίδιος παρέμενε σε δεύτερο και τρίτο πλάνο, σε επίπεδο επικοινωνίας. Απεναντίας, οι ανταγωνιστές Μαρινάκης και Σαββίδης κάνουν προσωπικό πρωταθλητισμό σε δημοσιότητα. Ανταγωνίζονται μ’ αυτά που λένε και κάνουν ποιος θα κερδίσει, θετικά κι αρνητικά, περισσότερα πρωτοσέλιδα.

Πραγματικά, κρίνοντας συνολικά την εμπλοκή του στην ΑΕΚ, έξι χρόνια τώρα, ο Μελισσανίδης δεν είναι πια ο πάλαι ποτέ τίγρης. Το πασίγνωστο θηρίο που εύκολα, δικαιολογημένα ή όχι, εκτροχιάζονταν. Σήμερα, ο αεκάρχης είναι κυριλάτος, σχεδόν συντηρητικός, και εκτός κάποιων εξαιρέσεων, δεν τραμπουκίζει όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι του.

Διαφορετική η διαδρομή του Ιβάν Σαββίδη. Πέρασε τα δύσκολα φεγγάρια, με τις αλλεπάλληλες γκέλες του σε επιλογές συνεργατών, προπονητών, ποδοσφαιριστών και την αμφισβήτηση, ακόμα και την αποδοκιμασία που γνώρισε από οπαδούς, οργανωμένους κι όχι. Μπροστά του, όμως, έχει τα πιο δύσκολα! Γιατί;

Ο ΠΑΟΚ είναι πια η πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη. Προέρχεται από δυο σερί κύπελλα, και με το πρωτάθλημα στο τσεπάκι, άρα η ομάδα θα κριθεί περισσότερο αν θα διατηρήσει τα πρωτεία. Που σημαίνει ότι ο Σαββίδης θα βρίσκεται κάτω από την πίεση στο αν θα διαχειριστεί, ως ηγέτης κι όχι ως… οπλοφόρος, την πιθανότητα να μην επαναλάβει ο ΠΑΟΚ την κατάκτηση τίτλων.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΕΚ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ...