ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ!

 

Είναι κι αυτά που προέκυψαν πασχαλιάτικα. Νεκρός καμεραμάν στο σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας. Λόγω εθίμου. Καλό, πολύ καλό να τηρούνται τα έθιμα, αν βεβαίως αντιλαμβάνονται το νόημα τους. Κι αν εφαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας, στα έθιμα εκείνα που κρύβουν... φανερούς κινδύνους. Διαφορετικά έχεις να κάνεις με ηλίθιους, είτε αυτοί είναι διοργανωτές, είτε συμμετέχοντες.

Σφαίρα έφαγε ένα ανήλικο κοριτσάκι στη Θήβα. Μένεις με το στόμα ανοικτό. Πάσχα, να το γιορτάσουμε, και όποιον πάρει ο χάρος. Πάσχα ίσον ανάσταση, άρα και να τεζάρει κάποιος ''κατά λάθος'' θα ξαναζωντανέψει. Λόγω του έθιμου.

Λέω, λοιπόν, ότι κάτι τέτοια τρελούτσικα και πολύ... ελληνικά στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, εκθέτουν την Ελλάδα. Και επειδή η Ελλάδα δεν είναι κάτι αόρατο και φανταστικό, εννοούμε ότι το ρεζιλίκι πέφτει στους Έλληνες.

Είναι και το άλλο, για να μη ξεχνιόμαστε. Ο τελικός του κυπέλλου. Γελάει το σύμπαν. Την Πέμπτη θα αποφασιστεί αν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα παίξουν με κόσμο. Ό,τι κι αν κληρώσει από τους... αρμόδιους η ξεφτύλα έγραψε. Και να διεξαχθεί ο τελικός με θεατές, όπως θέλουν και οι δυο ΠΑΕ, η ξεφτύλα είναι δεδομένη και μεταδόθηκε ανά την υφήλιο. Οι Έλληνες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να χαρούν ποδοσφαιρικό αγώνα σε συνθήκες ομαλές. Και η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει να χρεωθεί νέα έκτροπα, σκέπτεται το... μικρότερο κόστος με τη διεξαγωγή του τελικού σε άδειο γήπεδο.

Παγκόσμιος διασυρμός της Ελλάδος. Των Ελλήνων, δηλαδή. Η μόνη που δεν φταίει είναι η... κυβέρνηση, διότι μετά από 4,5 χρόνια κατάφερε να.. προβληματίζεται, αν θα επιτρέψει ή όχι να ανοίξουν οι θύρες στο ΟΑΚΑ. Προτείνω κάτι πιο σίγουρο. Να μη γίνει ο τελικός.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΟΓΩ... ΠΑΟΚ