Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΠΟΝΗΡΟΣ

 

Τα ξεκαθάρισε ο Μελισσανίδης. Μετά, μάλιστα, από την πιο αποτυχημένη σαιζόν της ΑΕΚ, από τότε που η ομάδα επέστρεψε από την γάμα εθνική. Πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν. Τα είπε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Σε τέσσερα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία η ΑΕΚ της επιστροφής Μελισσανίδη πήρε ένα κύπελλο Ελλάδος, έφτασε άλλες τρεις φορές στον τελικό, και κατέκτησε πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο θετικός απολογισμός της ΑΕΚ, η οποία όμως είναι... ΑΕΚ και δικαιολογημένα ο κόσμος της να την θέλει όχι μόνο πρωταγωνίστρια, αλλά και νικήτρια. Κάθε χρόνο να σηκώνει κούπα.

Θέμα ποδοσφαιριστών. Θέμα αξίας ποδοσφαιριστών. Μετράει και το βάρος της φανέλας. Όπως με καλούς παίκτες, ακόμα και τους καλύτερους μια ομάδα να αποτύχει να πάρει την πρωτιά. Γιατί δεν διαχειρίστηκε σωστά, αποτελεσματικά τα όποια ατού της. Γιατί έκανε λάθη, κακή επιλογή προπονητή κ.α.

Τι λέει ο Μελισσανίδης; Απέτυχε η ΑΕΚ, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουμε οικονομική πολιτική. Δηλαδή; Θα δαπανήσουμε τόσα όσα μας επιτρέπουν τα έσοδα μας. Αυτή την κουβέντα δεν την είπε ουδείς στα χρονικά. Ουδείς πρόεδρος, μεγαλομέτοχος τόλμησε να τοποθετήσει τον εαυτό του... κάτω από το όποιο εκτόπισμα της ομάδας του. Όλοι, μα όλοι παρίσταναν τον ανοιχτοχέρη, που έβαζαν λεφτά από την τσέπη τους διότι... αγαπούσαν την ομάδα περισσότερο από το παιδί τους, την ερωμένη τους και τον άγιο Φανούριο.

Πονηρός χωρίς δεύτερη κουβέντα είναι εκείνος που δήθεν ξοδεύεται για την ομαδάρα του. Που χρησιμοποιεί την ομάδα για τις εντελώς προσωπικές του επιδιώξεις. Άσε ότι συνήθως βάζει φέσια και χρεώνει ένα σωρό κερατιάτικα την ομαδάρα, η οποία τραβιέται μετά την αποχώρηση της προεδράρας.

Στο φινάλε, στους σκεπτόμενους πολίτες, είναι προκλητικό το φαινόμενο του επιχειρηματία ο οποίος εμπλέκεται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως μεγαλομέτοχος ΠΑΕ και καπελώνει επικοινωνιακά την ομάδα. Ότι ΕΓΩ είμαι, χάρη τα λεφτουδάκια μου η ομάδα ξεχωρίζει, όχι λόγω της δικής της δυναμικής.

Ο κόσμος,βέβαια, είναι αυτός που είναι από καταβολής. Και δεν αλλάζει με τίποτα. Γι' αυτό οι μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ, όπως άλλωστε και οι αρχηγοί, οι... ηγέτες κομμάτων δίνουν, χαρίζουν, μοιράζουν λεφτά που δεν είναι δικά τους, και στις κάλτσες τους αν κάνουν κακό στο δημόσιο ταμείο.

Τι λέει ο Μελισσανίδης; Αν βάλω λεφτά στην ΑΕΚ που δεν είναι δικά της, που δεν προέρχονται από τα προβλεπόμενα έσοδα της, τότε θα κάνω δημόσιες σχέσεις με την εξέδρα, αλλά και ζημιά στην ομάδα. Στην ΑΕΚ η οποία, σε περιόδους που δεν υπήρχε Μελισσανίδης, δυο φορές χρεοκόπησε.


Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΠΙΑΣΕ Ο... ΚΟΥΓΙΑΣ