Οι μεγαλοι νικητες της αποψινης βραδιας!

 

Δεν είμαστε Άγγλοι, δεν είμαστε οπαδοί της Λίβερπουλ και της Τότεναμ, αλλά τον αποψινό τελικό δεν θα τον χάσουμε. Με τίποτα. Μια φορά το χρόνο τέτοιο γεγονός, αληθινή αποθέωση του ποδοσφαίρου. Κάποιους τους ψιλοχαλάει ότι η μια ομάδα, η λονδρέζικη Τότεναμ δεν είναι το μεγάλο όνομα. Η φανέλα της υστερεί σε λάμψη, δεν είναι τραβηκτική, όπως της Λίβερπουλ, η οποία στέκεται ιστορικά στο ύψος μιας Μπαρτσελώνα, Μπάγερν.

Είναι τελικός champions league. Η σπουδαιότητα και η κρισιμότητα της αναμέτρησης φτάνει και περισσεύει. Μη λησμονούμε πως έκατσε η τράπουλα και βρέθηκαν αντίπαλοι οι δυο μονομάχοι της Μαδρίτης που θα τους δούμε στις δέκα από το κανάλι του Cosmote. Η Λίβερπουλ με 4-0 (φώτο) ανέτρεψε το 3-0 της Μπάρτσα και η Τότεναμ με 3-2 εκτός έσβησε την εντός έδρας ήττα 2-1 από τον εκπληκτικό Άγιαξ.

Με ανατροπές προχώρησε σε βάρος της Ρεάλ και της Γιουβέντους ο Άγιαξ και έμεινε εκτός τελικού. Τέτοια θέλουμε! Ας είναι από την Τότεναμ και ακόμα πιο... δεύτερες ομάδες. Δεν είμαστε οπαδοί ομάδας, είμαστε θαυμαστές του ποδοσφαίρου. Και μας την σπάνε οι Έλληνες σπήκερ, που κάνουν μεταδόσεις με... χαρτάκι. Γίνεται σφαγή στο χορτάρι του γηπέδου και την ίδια στιγμή αυτοί το ρίχνουν στα περιττά δήθεν στατιστικά στοιχεία. Και πότε έχει γενέθλια ένας παίκτης του πάγκου.

Ποιος θα κερδίσει; Εμείς θα κερδίσουμε! Αν δούμε ματσάρα, τότε θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς. Θα χάσουμε αν δεν απολαύσουμε μπάλα με φάσεις και γκολ, που θα μας ξεσηκώσουν από την πολυθρόνα.

Ναι, αλλά ποια ομάδα από τις δυο θα σηκώσει την κούπα; Αυτή που θα είναι περισσότερο προετοιμασμένη ψυχολογικά, πνευματικά. Η αξία των παικτών περνάει σε δεύτερη μοίρα σε τόσο ''βαρειά'' παιχνίδια. Θα κερδίσει η ομάδα που έβαλε τους παίκτες της σε διαδικασία δημιουργικής ''ύπνωσης''. Να παίξουν για πάρτη τους, για την καριέρα τους, να μη χάσουν την ευκαιρία να πάρουν από το γήπεδο αυτό που θα θυμούνται στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Μη το ξεχνάμε. Ο οπαδός είναι παραμυθιασμένος ότι στο γήπεδο παίζουν... ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι αγωνίζονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι απλά φοράνε μια φανέλα ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ...