Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ... ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

 

Η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη δεν έχει ''όνομα'', όμως πρόκειται για σοβαρή ομάδα. Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν κάνω προβλέψεις. Και ομάδα του σωρού να ήταν η Βικτώρια Πλίζεν της Τσεχίας, πάλι είναι αντιποδοσφαιρικό, εκτός λογικής στη μπάλα, να τολμήσει κανείς προγνωστικά. Υπάρχει, όμως, ένα στοιχείο, που πιθανότατα να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τύχη της εν λόγω διπλής αναμέτρησης.

Αφήνουμε το γελοίο, την πασίγνωστη μπαρούφα των ελληνικών μέσων. Ότι ο Ολυμπιακός θέλει την... πρόκριση. Βεβαίως την θέλει. Όπως τη θέλει και ο αντίπαλος! Να μας πουν το μεγάλο νέο, μόνο αν ο Ολυμπιακός δεν κάνει κέφι να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Το 2018 η ομάδα της Τσεχίας πήρε το πρωτάθλημα και στους ομίλους του champions league κέρδισε 2-1 την Ρεάλ. Το 2019 βγήκε δεύτερη, μετά την γνωστή μας Σλάβια. Είναι, δηλαδή, μέγεθος έντονης επαφής με τα κύπελλα Ευρώπης. Τυπική σημασία έχει η κατάταξη της, σύμφωνα με τη λίστα της UEFA. Η Πλίζεν στη θέση 44 έναντι 35 του Ολυμπιακού και 65 του ΠΑΟΚ. Τα νούμερα αυτά παίζουν από χρόνο σε χρόνο.

Η Πλίζεν, με γήπεδο μικρότερο από 11.500 θέσεων, και λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από την Πράγα, έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και ημέρες την προετοιμασία. Αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο που μπαίνει στη ζυγαριά. Όταν θα αντιμετωπίσει την Βικτώρια αυτή θα έχει παιχνίδια στα πόδια της, ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι πίσω ένα μήνα ακριβώς από την έναρξη του πρωταθλήματος στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΟΥΡΑΣΙΚ ΠΑΡΚ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ