ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΔΕΙΞΕ Η... ΚΛΗΡΩΣΗ

 

Περιμένανε, λέει, να μάθουνε ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη χθεσινή κλήρωση. Με ποια από τις δυο θα παίξει, την ολλανδική Αϊντχόβεν ή την τσέχικη Βικτώρια Πλίζεν. Και τώρα που το μάθανε τι... καταλάβανε; Να πούνε αυτά που ο κόσμος δεν... ήξερε, τη δημοσιογραφική ανάλυση, σχετικά με τη δυναμικότητα των δυο υποψήφιων αντιπάλων της ελληνικής ομάδας. Ότι η Αϊντχόφεν είναι πιο δύσκολη, άρα... τυχερός ο Ολυμπιακός που κληρώθηκε με την Βικτώρια. Και πιο ευνοημένος γιατί το πρώτο ματς γίνεται εκτός έδρας.

Μια ζωή τα ίδια. Τα ίδια και τα ίδια. Κανένα συμπέρασμα που δίνει το ποδόσφαιρο από τον κόσμο της πραγματικότητας. Ότι οι ΄΄προβλέψεις'' και οι στοιχηματικού τύπου αναλύσεις είναι να λέμε γιατί κάτι πρέπει να.. πούμε. Να βγει το μεροκάματο.
Καμιά σημασία, καμιά αξία έχουν ακόμα και τα πιο αξιόπιστα προγνωστικά. Όταν, μάλιστα, η διαφορά των αντιπάλων στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι στις πολύ ψιλές λεπτομέρειες. Όταν το άγνωστο κυριαρχεί, περισσότερο στην πλευρά της ελληνικής πλευράς, για την οποία μόνο φρόνιμο δεν είναι να θεωρηθεί πως μετά από 35 μέρες θα παρουσιαστεί ''η συνέχεια'' του Ολυμπιακού της περασμένης σαιζόν.

Τίποτα δεν έχει να μας πει η κλήρωση του Ολυμπιακού. Με μια άλλη κουβέντα καμιά διαφορά δεν παίζει στην... πρόβλεψη αν αντίπαλος ήταν η φιρμάτη Αϊντχόφεν κι όχι η άσημη Πίλζεν. Πριν βγουν οι ομάδες στο γήπεδο ό,τι ειπωθεί είναι σα να μην... ειπώθηκε. Τα ΜΜΕ, όμως, έχουν... υποχρέωση να αναφέρουν τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή τα μηδενικής ουσίας σχόλια, όπως κάνουν δεκαετίες.

Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με Βικτώρια Πλίζεν; Αυτό δεν το λέει η... κλήρωση. Και δεν υπάρχει ειδικός να το υπογράψει με υπευθυνότητα. Άγνωστο. Εντελώς. Θα περιμένουμε τα δυο παιχνίδια, όχι την... κλήρωση που δεν μας φώτισε σχετικώς. Όχι ακριβώς αν τελικώς προκριθεί στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός, αλλά αν πραγματικά είναι αγωνιστικά έτοιμος να διακριθεί στην Ευρώπη. Στη φώτο, από τη νίκη 3-1 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, επί της Μίλαν, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο,ΤΙ ΠΕΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ