Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ) ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

 

Χρόνια τώρα πέφτει σπάτουλα για την πολυμεταχειρισμένη ιστορία του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Για ένα ανύπαρκτο ζήτημα, αφού δεν υπάρχει κανένα γήπεδο κανενός Παναθηναϊκού. Από την άλλη, κατά καιρούς και όποτε το... θυμηθούν κάνουν το παιχνίδι τους κυβέρνηση, δήμος Αθηναίων και ό,τι νοείται ως Παναθηναϊκός, δηλαδή το μπέρδεμα του μπερδέματος.
Κατ΄αρχήν, όταν μιλάμε για γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν εννοούμε τίποτα άλλο παρά το γήπεδο του ποδοσφαίρου. Έστω πρώτα και πάνω απ' όλα του ποδοσφαίρου. Περιττή κάθε κουβέντα αν η ΠΑΕ, η ανώνυμη εταιρεία ποδοσφαίρου ''Παναθηναϊκός'' δεν το χρησιμοποιεί ως έδρα, είτε της ανήκει, είτε όχι το γήπεδο που... προβλέπεται να σηκωθεί. Δεν μπαίνει στη συζήτηση  το ζήτημα να κτιστεί γήπεδο για να εξυπηρετείται το σκάκι ή η πυγμαχία, όποιο άλλο τμήμα του ερασιτέχνη. 
Να σημειώσουμε ότι είναι ντροπή για σύλλογο με μεγαλύτερη από έναν αιώνα Ιστορία να μην έχει αποκτήσει δικό του γήπεδο. Κι αν θεωρηθεί ότι πράγματι είναι(;) ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού η Λεωφόρος, δεν τον τιμάει να ταυτίζεται ακόμα μ' ένα τόσο ξεπερασμένο λειτουργικά και... αισθητικά αθλητικό χώρο (φώτο).
Για να κτιστεί γήπεδο στο Βοτανικό ή στο Κακοσάλεσι απαιτείται η σχετική άδεια οικοδομής. Υπάρχει τέτοια; Και ποιος την έχει; Αρχικά η άδεια εκδόθηκε στο όνομα του Δήμου Αθήνας, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε διότι υπήρξαν αντιδράσεις πολιτών οι οποίοι δικαιώθηκαν δικαστικά. Στο μεταξύ επί πολυμετοχικότητας (2008-10) ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Πατέρας έδωσε αρκετά φράγκα στην κατασκευαστική ΆΚΤΩΡ για να προχωρήσει στη σχετική μελέτη, συγκεκριμένα στο Βοτανικό, για  λογαριασμό της εταιρείας ΓΗΠΕΛ, θυγατρικής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Κάποτε ελεγχόταν από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, σήμερα από τον Γιάννη Αλαφούζο).
Τελικά, ο Άρειος Πάγος επέτρεψε την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό και την άδεια οικοδομής στο όνομα του Δήμου Αθήνας. Άγνωστο είναι με τι ανταλλάγματα θα συμφωνήσει ο σημερινός δήμαρχος Μπακογιάννης σε περίπτωση που αποφασίσουν (ποιοι;;;;;) να κτίσουν γήπεδο, όπου θα το χρησιμοποιούν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, για να περιοριστούμε στις ανώνυμες εταιρείες που εμπορεύονται τις εν λόγω αγωνιστικές δραστηριότητες με τη πράσινη φανέλα.
 
Υπ' όψιν ότι για την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου απαιτούνται τουλάχιστον εκατό εκ. ευρώ και στο κόλπο μπαίνουν τράπεζες, κατασκευαστικές, με την προοπτική, μετά την ολοκλήρωση του έργου, να εκμεταλλεύεται το όλο συγκρότημα από τα έσοδα εστιατορίων, καταστημάτων, πάρκιγκ, παιδότοπων κ.α.
Διαβάστε ακόμα:

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: