Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ...

 

Να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, δηλαδή όχι με ατάκες για πρωτοσέλιδα. Ποδοσφαιρική γλώσσα είναι εκείνη που στέκεται στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, κι όχι στο αποτέλεσμα. Στο 0-0, που δεν θα ήταν περίργο να καθόταν 1-0 υπέρ της τσέχικης ομάδας. Το αποτέλεσμα με 0-0 ή και με σκορ, είτε υπερ της μιας ομάδας, είτε της άλλης, ''λέει'' λιγότερα πράματα από την εικόνα που δίνουν οι δυο αντίπαλοι.

Δεν μιλάμε ποδοσφαιρικά αν πουλήσουμε... ελπίδα, ότι ο Ολυμπιακός πήρε ''Χ'', μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ, και έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς. Βεβαίως, θεωρητικά, η ελληνική ομάδα είναι σε πλεονεκτική θέση και έχει στο Καραϊσκάκη τις περισσότερς πιθανότητες πρόκρισης. Και βεβαίως ακόμα είναι νωρίς να κριθεί ο Ολυμπιακός. Ακόμα κτίζεται η ομάδα. Όλα αυτά τα σάπια που λέγονται όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο.

Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός πήγαινε για ''2'', αλλά δεν είχε χθες και πολύ σχέση με το ματσάκι του 3-0 κόντρα στην Νότιγχαμ. Μετά από μόλις μια εβδομάδα ήταν ένας άλλος Ολυμπιακός, ακριβώς διότι αντιμετώπισε ομάδα που τα έπαιζε όλα και γνώριζε πως θα ήταν ουσιαστικά αποκλεισμός από το πρώτο ματς αν δεν κερδίσει.

Ένας αγώνας είναι ένας αγώνας. Και σ' έναν αγώνα συμβαίνουν στραβά, ανάποδα και απρόοπτα. Τέλος πάντων, και επιτέλους(!), συμπεράσματα βγαίνουν από ένα και μόνο παιχνίδι μόνο από τα πρωτοσέλιδα. Και αντιποδοσφαιρικά πατάνε πάντα στο αποτέσμα κι όχι στο τι δείχνει η ομάδα με τη απόδοση της.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΦΩΤΟ «2» ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ