ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ'' ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...

 

Την καλημέρα του μας είπε ο νέος υφυπουργός αθλητισμού σε γλώσσα παλαιοκομματική. ''Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην άλφα ένα....'', είπε ο νέος. Και συμφώνησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ, ο γνωστός Γιώργος Βασιλακόπουλος. Και γιατί ''πρέπει'' ο Ολυμπιακός να επανέλθει στο μεγάλο πρωτάθλημα από το οποίο εξορίστηκε;

Επειδή είναι Ολυμπιακός! Αν ήταν άλλη ομάδα, κάποια με λίγους ''φιλάθλους'', ούτε που θα απασχολούσε υφυπουργό και ομοσπονδιάρχη. Ποιος είναι ο Ολυμπιακός; Ποιος είναι ο Αυγενάκης και ο Βασιλακόπουλος;

Εταιρεία είναι ο Ολυμπιακός. Επιχείρηση είναι. Ο δε υφυπουργός είναι του αθλητισμού. Ο δε άλλος, ο Βασιλακόπουλος είναι του ερασιτεχνικού μπάσκετ, για να μη ξεχνιόμαστε, και γι' αυτό επιχορηγείται από το δημόσιο ταμείο. Το δε μπάσκετ, όπως άλλωστε και το ποδόσφαιρο, δεν είναι αθλητισμός. Είναι παιχνίδι, μια παιδιά, που σωστά λένε.

Ο Ολυμπιακός αφαλώς ΠΡΕΠΕΙ να παίζει στην Α1 διότι κουβαλάει πολλούς πελάτες. Γι' αυτό. Και η δίκαιη αποβολή του από το μεγάλο πρωτάθλημα είναι ήττα του κράτους. Της προηγούμενης κυβέρνησης. Επειδή ένα επαγγελματικό θέαμα χάνει τον έναν από τους δυο κύριους κράκτες του. Γι' αυτό. Όπως είναι ήττα της κυβέρνησης σύριζα όταν γινόντουσαν αγώνες στο ποδόσφαιρο χωρίς θεατές, όταν το πρωτάθλημα διακόπτοταν μέχρι να συνετιστούν οι χούλιγκαν από τα... μέτρα του υπουργού.

Χάνει λεφτά το κράτος όταν απουσιάζει κλαμπ στο μέγεθος του Ολυμπιακού από πρότζεκτ επιχειρηματικό. Βγαίνει από τα νερά του ο κύκλος των οικονομικών συμφερόντων, με χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα, πορτοκαλάδες κλπ.

Η δουλειά του υφυπουργού δεν είναι να ''επιστρέψει'' ο Ολυμπιακός με κωλομπαρίστικη απόφαση. Δουλειά του, πιο σωστά καθήκον του, είναι να παρέμβει πολιτικά και προληπτικά και με κυβερνητικά μέτρα να εξαφανίσει τις γνωστές ασθένειες στο χώρο. Όχι να μας δουλεύει, όπως οι δυο συριζαίοι προκάτοχοι τους, που δεν τόλμησαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ