ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ...

 

Πολιτικό κόστος, λένε κάποιοι πίτουρες της πιάτσας, θα έχει η νέα κυβέρνηση αν δεν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Αν αρκετές ΠΑΕ αποσυρθούν διότι οικονομικά δεν βγαίνουν. Τι είναι αυτό το γαμημένο ''πολιτικό κόστος'', που το έβαλε στην καθημερινότητα της πολιτικής ζωής η μεγαλύτερη απάτη στην Ιστορία, εννοώ το ΠΑΣΟΚ; Δεν έκανε αυτά που είχε υποσχεθεί ο Ανδρέας και μιλημένα τα τσιράκια του, οι υπουργοί δικαιολογούνταν με την εφεύρεση ''πολιτικό κόστος''. Δηλαδή;

Αν, δηλαδή, προχωρήσουμε στην υλοποίηση της τάδε ''δέσμευσης'' μας θα έχουμε πολιτικό κόστος. Δηλαδή; Δεν θα αρέσει στον κοσμάκη, θα τον βρούμε απέναντι, θα χάσουμε ψήφους στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ματσαράγκικη πασοκική πολιτική αντίληψη ο λαός κλωτσάει αν έρθει η στιγμή να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο υποτίθεται υπερψηφίστηκε, έγινε κυβέρνηση ακριβώς διότι προέβλεπε ρήξη με το κατεστημένο, ανατροπή, αντίσταση κι άλλες τέτοιες μπαλκονάτες παπαριές καμαρωτές.

Κανονικά, αν πράγματι ο λαός ψήφιζε προγράμματα κομμάτων κι όχι όπως συμβαίνει να καταψηφίζει κόμματα, τότε πολιτικό κόστος θα είχε η κυβέρνηση που γράφει στα παπάρια της αυτά που μας ζάλιζε τον έρωτα στην αντιπολίτευση και είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Προχωρώ στο θέμα μας...

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λαμία δήλωσε ότι θα πάρει το καπέλο του και θα εγκαταλείψει, στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνηθεί την σκανδαλώδη συμφωνία της ΕΡΤ, παραμονές των εθνικών εκλογών, με τις ανώνυμες εταιρείες του πρωταθλήματος. Κι εγώ να ήμουν στη θέση του εν λόγω επιχειρηματία, το ίδιο θα έκανα. Δεν είμαι απατεώνας να συντηρώ επιχείρηση που δεν είναι κερδοφόρα. Αφού, λοιπόν, η κυβέρνηση Σύριζα, για τους δικούς της περίεργους λόγους, μου κάνει πάσα ένα πακέτο, που δεν το δικαιούμαι με τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας, συνεχίζω να κουμαντάρω την ΠΑΕ.

Δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, αν δεν πάρουν οι ΠΑΕ το ''πακέτο Σύριζα'' από την ΕΡΤ; Να μην αρχίσει. Κι αν αρχίσει, θα είναι σκάνδαλο. Όπως είναι σκάνδαλο η ΕΡΤ χωρίς κριτήρια αγοράς να αγοράζει δικαιώματα αγώνων ποδοσφαιρικών με τρελά λεφτά και με βέβαιη τη μη ανταποδοτικότητα σε τηλεθέαση και έσοδα διαφημιστικά.

Κάθε σκάνδαλο έχει όνομα. Αυτουνού που έδωσε την εντολή. Αυτουνού που υπέγραψε. Και το σκάνδαλο θα ολοκληρωθεί αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Δεν μου λέει τίποτα να καταγγέλλεται με το στόμα η λαμογιά, η ''νόμιμη'' αρπαχτή, και πίσω από την κουρτίνα οι νταραβεριτζήδες Σύριζα και ΝΔ τα βρίσκουν, για τους δικούς τους... λόγους.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ... ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ