ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Ο Ολυμπιακός έκανε τρεις νίκες και έμεινε αήττητος στα τέσσερα παιχνίδια για τα προκριματικά του champions league. Πέτυχε συνολικά επτά γκολ, χωρίς να παραβιαστεί η εστία του και απέκλεισε τις δευτεραθλήτριες πρώτα της Τσεχίας και στη συνέχεια της Τουρκίας. Στο δρόμο του είναι τώρα η δευτεραθλήτρια Ρωσίας, η Κρασνοντάρ, ισχυρώτερη της Βικτώρια και της Μπασακσχεσήρ (Στη φώτο, από το 2-0 στο Καραϊσκάκη). Αύριο Τετάρτη το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

''Στα χαρτιά'' η Κρασναντόρ ζυγίζει περισσότερο και από τον Ολυμπιακό. Κι όχι μόνο διότι προέρχεται από πρωτάθλημα υψηλώτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με τα κόζια της UEFA. Τα πάντα όλα, άλλωστε, στα κύπελλα Ευρώπης σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής, πρόκρισης κλπ. ρυθμίζονται με βάση την ειδική βαθμολογία κάθε χώρας, και κάθε ομάδας.

Είναι και η διαφορά στη χρηματιστηριακή ''αξία'' των ρόστερ των δυο κλαμπ. Στα 147,5 εκ. ευρώ της Κρασνοντάρ, στα 80 εκ. του Ολυμπιακού. Αυτά, βέβαια, είναι νούμερα, που δεν δικαιώνουν πάντα τα λεφτά τους.

Ιδιοκτήτης της Κρασνοντάρ είναι άτομο με γερό πορτοφόλι, με διάφορες μπίζνες στην πόλη, φανερές η αλυσίδα σουπερμάρκετ. Η τυπάρα παίζει με πακέτο δις και είναι παράγων στην πόλη με την μικρότερη ανεργία στην Ρωσία του Πούτιν.

''Οι ταύροι'' της Κρασντάρ με γήπεδο 35.000 θέσεων ανέβηκαν για πρώτη φορά στην άλφα κατηγορία το 2009 και πρεμιέρα στην Ευρώπη έκαναν το 2015. Ήδη προκρίθηκαν δυο φορές μέχρι τους ''16'' του europa league. Απέναντι στον Ολυμπιακό βρίσκονται αφού απέκλεισαν εκτός(!) τους ''δράκους'' της Πόρτο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΡΑΙΝΟ...