Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΩΦ

 

Έβαλε τα δυο πρώτα γκολ της Κρασνοντάρ στο εκτός έδρας 3-2 επί της Πόρτο ο 19χρονος Σουλεϊμάνωφ, τον οποίον θα δούμε απόψε στο Καραϊσκάκη, κόντρα στον Ολυμπιακό. Πως θα διαχειριστεί αυτόν τον διάολο ο Μαρτίνς; Το ταλέντο που βγήκε από τις ακαδημίες της ρωσικής ομάδας και είναι ο νεαρώτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής της χώρας του που αγωνίστηκε στα κύπελλα Ευρώπης. Συνέβη πριν από δυο χρόνια, συγκεκριμένα Ιούνιο του 2017.

Μια σκέψη είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού να βάλει ''σε επιτήρηση'' από το πρώτο λεπτό τον αριστερό ακραίο κυνηγό Μέγκομαντ Σουλεϊμάνωφ. Και να αναθέσει τη δουλειά στον Τσιμίκα, τον δεξιό αμυντικό. Ρίσκο. ΄

Γιατί να ''αχρηστευθεί'' ο Τσιμίκας, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, σε ρόλο χωροφύλακα, όταν βοήθησε και επιθετικά τον Ολυμπιακό στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια; Πέρα απ' αυτό. Γιατί να καταστεί λιγώτερο επικίνδυνη η Κρασνοντάρ, έστω και περιοριστεί ο ''Μάγκυ'' Σουλεϊμάνωφ;

Μια άλλη σκέψη είναι ο Μαρτίνς να ''αγνοήσει'' τον Σουλεϊμάνωφ, δηλαδή να μην αλλάξει την όποια τακτική του, επηρεασμένος από το... φόβο ενός εξτρέμ του αντιπάλου. Ρίσκο κι αυτό.

Όλα είναι ρίσκο στο ποδόσφαιρο, με την έννοια ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο πως θα ''πιάσει'', όπως κι αν στηθούν τα πιόνια στην σκακιέρα του γηπέδου.

Ο Σουλεϊμάνωφ από το χωριό του πήγε στην Κρασνοντάρ στα 13 του χρόνια και για πρώτη φορά έπαιξε στην πρώτη ομάδα στα 16 του. Την περασμένη σαιζόν με δικό του γκολ η Κρασνοντάρ απέκλεισε την γερμανική Λεβερκούζεν.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ