ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΗΤΑΝ ΤΑ... ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Αυτό είναι το άτιμο ποδόσφαιρο. Το πιο άδικο πράμα στους αθλητικούς χώρους. Η καλύτερη ομάδα να μην κερδίζει. Η χειρώτερη να φεύγει από το γήπεδο με τη νίκη. Άδικο είναι ακόμα ομάδα ικανή και άξια να νικήσει με 4-0, ακόμα και 7-0, να τελειώνει τον αγώνα μόνο με 1-0 και 2-0.

Χθες στο Καραϊσκάκη. Ένας Ολυμπιακός ασυγκράτητος όρμησε να καταπιεί την Κρασνοσντάρ, που βρέθηκε σε κακή μέρα. Σε πολύ κακή μέρα. Συμβαίνει. Στο ποδόσφαιρο, στη ζωή. Το απρόβλεπτο. Ένας ξαφνικός πόνος, κι αν σε εξετάσει ο γιατρός σ' όλα τα σύγχρονα μηχανήματα να μη βρίσκει τίποτα. Από το πουθενά να έχεις την ανάγκη να πας τουαλέτα να ανακουφιστείς. Ποιος ξέρει τι έφταιξε στην ρωσική ομάδα και εμφανίστηκε άρρωστη, τραυματισμένη, λες και μόλις συνήλθε από λιποθυμία.

Παράλογο να απαιτεί κανείς από τον Ολυμπιακό γιατί δεν πήρε πρέφα έγκαιρα ότι έπαιζε μ' ένα πτώμα; Να ζητήσει εξηγήσεις από τους παίκτες και τον προπονητή της ελληνικής ομάδας γιατί κέρδιζαν μόνο 1-0 μέχρι το 78.

Δεν είναι εύκολο να γίνει επιτόπου αντιληπτό το απίστευτο. Το απρόβλεπτο. Ότι ο αντίπαλος σήμερα δεν είναι αυτός που περιμένουμε, αλλά ένα ψόφιο πράμα. Να τον σπρώχνεις και να σωριάζεται χάμω.

Τα τέσσερα γκολ είναι λίγα για τον Ολυμπιακό. Ο στόχος δεν είναι το γκολ, αλλά να φτάσει η ομάδα στην ευκαιρία, στις ευκαιρίες. Το γκολ, άλλωστε, ο πράγματι υπέρτατος στόχος στο παιχνίδι, χρειάζεται να δημιουργούνται οι γόνιμες φάσεις στην αντίπαλη εστία. Λες μπράβο σε ομάδα που φτιάχνει ευκαιρίες, πολλές ευκαιρίες κι ας μην σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο 4-0 και έκανε λιγώτερες ευκαιρίες απ' όσες του... επέτρεψε η Κρασνοντάρ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ... ''ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ''