ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

 

Αρχίζει το πρωτάθλημα. Τι αστείο! Να ξεκινάει μια δουλειά που γίνεται κάθε χρόνο εδώ κι έναν αιώνα και ακόμα βασικά πράγματα που αφορούν τη διοργάνωση να είναι στον αέρα. Επόμενο, όταν είμαστε της πλάκας. Και να σκεφτεί κανείς ότι στο εν λόγω έργο συμμετέχουν ανώνυμες εταιρείες, όχι τίποτα υπαίθριοι πάγκοι μικροπωλητών σε πανηγύρια της επαρχίας. Τέτοιο ανέκδοτο που αλλού να συναντήσεις στη δυτική Ευρώπη; Εγώ θα σου πω σε ποια άλλη χώρα. Σε καμιά!

Δεν κατηγορώ κανέναν. Δεν γκρινιάζω. Απλά καταγράφω την πραγματικότητα, που είναι ίδια και απαράλλαχτη κοντά στα εκατό χρόνια. Πληθυντικό χρησιμοποιώ, αν παρατήρησες τι διαβάζεις. ''Είμαστε'' λέω, δεν ''είναι'' κάποιοι ''άλλοι'' αέρα πατέρα που φταίνε γι' αυτό το ρεζιλήκι. Η ευθύνη ανήκει σ' όλους, στα ΜΜΕ, στα κόμματα, στα όργανα του ποδοσφαίρου και βέβαια στον κόσμο των οπαδών.

Κύριοι μαλάκες, αυτοί είμαστε και, τουλάχιστον η πιο φτηνή μαγκιά είναι να παραδεχόμαστε ποιοι είμαστε. Αν είμασταν άλλοι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και επειδή οι κυβερνήσεις διακόσα χρόνια μας έχουν ταράξει στην... αλλαγή κόντρα στην αλλαγή, διότι αυτό ακριβώς γουστάρει η λυγούρικη ψυχή μας, γι αυτό... δεν αλλάζει τίποτα. Πολιτικά κι όχι μόνο.

Ναι, είναι φαιδρό, είναι γελοίο να ξεκινάει πρωτάθλημα και να μην έχουν ρυθμιστεί αυτά που έπρεπε να είχαν κανονιστεί πριν 50 χρόνια. Θα βγουν στο γήπεδο θεατές και ποδοσφαιριστές, διαιτητές και κάμερες και μέχρι σήμερα συζητάνε τούτο και το άλλο. Ο δε υφυπουργός κάνει σύσκεψη με τους... αρμόδιους παράγοντες για το πως θα αντιμετωπιστεί η βία.

Τι μαλάκες είναι όλοι οι άλλοι οι Ευρωπαίοι που δεν έχουν τέτοιες σκοτούρες.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΑΔΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ