ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

 

Ανατρέπεται το 4-0 του Ολυμπιακού απόψε από την Κρασνοντάρ; Όλα γίνονται. Όλα έχουν γίνει. Ακόμα, όμως, κι αν δεν έχει συμβεί στο παρελθόν παρόμοια ανατροπή, η αντίπαλος της ελληνικής θα τα δώσει όλα για την υπέρτατη έκπληξη. Αλλοίμονο. Δεν θα παίξει από... υποχρέωση, διότι είναι... υποχρεωμένη να δώσει και το παιχνίδι της ρεβάνς. Το ματς μόνο... διαδικαστικού χαρακτήρα δεν είναι, το ξέρουν πολύ καλά προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα για πέντε γκολ. Σε καμιά περίπτωση. Ποιος, όμως, άσχετος θα ισχυρισυτεί ότι το αποτέλεσμα ενός αγώνα, το όποιο σκορ τελικά κάτσει, εκφράζει την αληθινή διαφορά των δυο αντιπάλων; Μόλις πριν έξι μέρες προέκυψε το 4-0 στο Καραϊσκάκη κι αν επαναλαμβάνοταν το ματς στο ίδιο γήπεδο η πιθανότητα να ερχόταν πάλι 4-0 είναι μια στις χίλιες.

Ούτε ο Ολυμπιακός περίμενε να πετύχει τρία γκολ σε 11 λεπτά προς το τέλος του β΄ημιχρόνου και να πάει η δουλειά στη τεσσάρα χωρίς να δεχθεί γκολ. Λευκό χαρτί, λιοπόν, είναι η δεύτερη αναμέτρηση με την Κρασνοντάρ. Που αν τα καταφέρει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό, μια τέτοια γκραν σουξέ πρόκριση δεν θα αποδεικνύει τίποτα. Δεν θα επιββαιώνει τη διαφορά κλάσης, ρόστερ, αλλά και την ποδοσφαιρική... δικαιοσύνη, όλα αυτά τα... σοβαρά δεδομένα.

Μεγαλώσαμε με το ποδόσφαιρο, που μας δίδαξε στέρεες αλήθειες που ισχύουν στους αιώνες. Σ' ένα ματς όλα γίνονται. Κι αυτά τα όλα πιθανόν να μην έχουν καμιά σχέση με την πραγματική αξία των δυο ομάδων. Να κερδίσει πάλι ο Ολυμπιακός, ακόμα κι αν παίξει καλύτερα η ρωσική ομάδα. Να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός, ακόμα κι αν η Κρασνοντάρ, με βάση την απόδοση της... δικαιούται τα μισά από τα γκολ που θα πετύχει. Στη φώτο, από το 4-0 στο Καραϊσκάκη.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΤΟΣΟ