ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΜΠΟΥΚ

 

Η παρέα του Αντετοκούνμπο. Το λες έτσι αδίστακτα και δεν υποτιμάς τους παίκτες της εθνικής ομάδας, που από σήμερα στις 3 μ.μ. ξεκινάνε την πορεία μέχρι να ανεβούν στο βάθρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το πρώτο όνομα της ελληνικής ομάδας κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι συμπαίκτες του, Όλοι οι διεθνείς πίνουν νερό στο όνομα του. Τον παραδέχονται και τον σέβονται, όχι μονάχα για την αξία του, αλλά και για την ταπεινότητα στη συμπεριφορά του.

Η παρέα του Αντετοκούνμπο, λοιπόν. Οι παικταράδες της εθνικής ομάδας, συν τον MVP του ΝΒΑ, του αμερικάνικου πρωταθλήματος, μόλις την περασμένη σαιζόν, δηλαδή μια διάκριση που κέρδισε πριν μερικές μέρες. Τι, αλήθεια, μας περιμένει στο παγκόσμιο της Κίνας, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά με 32 χώρες; Οι ίδιοι οι Έλληνες διεθνείς το ξεκαθάρισαν ότι πάνε για πολύ μεγάλα πράγματα. Όχι απλά μετάλλιο, αλλά και την πρώτη θέση!

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ο προπονητής ή οι κάποιοι παίκτες να ορίζουν τόσο υψηλό στόχο και να μην περιορίζονται σε αφηρημένη αισιοδοξία, με θολές ελπίδες.

Κορυφαίοι στην Ευρώπη είναι κάποιοι Έλληνες, άσε τον Greek Freek, αυτό το θηρίο Αντετοκούνμπο. Οι Καλάθης, Σλούκας, Μπουρούσης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Βασιλόπουλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, του ΝΒΑ κι αυτός, Λαρεντζάκης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μάντζαρης είναι οι 12 της ''επίσημης αγαπημένης''.

Στο προηγούμενο παγκόσμιο, το 2014, στην Ισπανία η Ελλάδα απέτυχε. Στην εθνική ήταν φρέσκος ακόμα ο Αντετοκούνμπο, πριν προλάβει να πάρει το βάπτισμα στο ΝΒΑ. Σήμερα, κατά τους μπουκ, πρώτη τύχη έχει η ομάδα των ΗΠΑ, κι αυτό μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Απλά οι παίκτες της εθνικής... διαφωνούν με τις εταιρείες στοιχημάτων. Νούμερο 2 φαβορί παίζεται η Σερβία και τρίτη θεωρείται η Ελλάδα, μάλιστα με διαφορά στις αποδόσεις. Μ' άλλα λόγια η Ελλάδα υπολογίζεται για αουτσάιντερ. Η Ισπανία και η Γαλλία είναι πολύ πίσω από την Ελλάδα στα προγνωστικά.

Από την κρατική τηλεόραση θα δούμε το πρώτο ματς με το Μαυροβούνιο. Στον όμιλο μας είναι η Βραζιλία και η Νέα Ζηλανδία. Η εθνική προβλέπεται να κάνει τρεις νίκες στον όμιλο και να προκριθεί στους ''16'', φάση πάλι με ομίλους, τέσσερις από τους οποίους θα προχωρήσουν επίσης οι δυο πρώτοι.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΝΟΜΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ