ΚΕΡΔΙΣΕ, ΕΒΑΛΕ 100 ΠΟΝΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΣΑ ΝΑ... ΕΧΑΣΕ

 

Δεν μου λέει τίποτα το παιχνίδι που το είδα από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι τη λήξη του. Να το ξαναπώ, με την ευκαιρία και, δεν θαρρώ πως είμαι επαναληπτικός τύπος, αν χρειαστεί να το επαναλάβω στο μέλλον. Είμαι με το παιχνίδι, όχι με το αποτέλεσμα. Φτιάχνομαι με το θέαμα, όχι με τη νίκη.

Κέρδισε, τελικά η εθνική, αφού χρειάστηκε να χύσει αίμα, να στείλει κοσμάκη στον καρδιολόγο, και πλακώσανε οι γνωστές ελληνικές σαχλαμάρες. Αυτά, λέει, είναι τα σενάρια για να προκριθεί η Ελλάδα. Προχωράει και στους ''8'' αν κάτσει έτσι η τράπουλα, επιστρέφει στην Αθήνα αν φέρει αυτά τα αποτελέσματα, σε συνδυασμό με νίκες- ήττες των άλλων τριών ομάδων στον όμιλο των ''16''.

Τι θα κάνει η Ελλάδα τους ενδιαφέρει, όχι ποια ομάδα παρουσίασε. Άσε την άλλη ανοησία. Η εθνική, λέει, μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια. Στα ματς με Αμερική αύριο και τη Δευτέρα με την Τσεχία. Τέτοια κοροϊδία στον κοσμάκη. Την ομάδα την είδαμε σε τρεις αγώνες. Αυτή είναι. Θα αλλάξει με αντίπαλο τις... ΗΠΑ;

Με τη Νέα Ζηλανδία η εθνική έβαλε περισσότερους από εκατό πόντους (103), νίκησε, αλλά εγώ στέκομαι στην απόδοση της. Και, βέβαια, στο ότι δέχθηκε 97 πόντους. Κρίνοντας την στα τρία ματς, αποδείχθηκε ότι δεν είναι για περισσότερα πράγματα. Γιατί; Αν ανοίξουμε το βιβλίο, αρκετά θα γράψει ο καθένας. Στο φινάλε είναι ψιλοβαρετικό να τα ρίχνουμε όλα στον κώουτς.

Ο ένας από τα δυο αδέλφια Ουέμπστερ έκανε 31 πόντους. Το παλληκάρι έστειλε 7(!!!) τρίποντα. Μιλάμε για πλάκα. Ποιος έχει την ευθύνη σε ματς πρόκρισης να είναι ελεύθερος ο σεσημασμένος εκτελεστής;

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ