Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ... ΑΛΛΟΥΣ

 

Την αλήθεια για τον Ολυμπιακό είπε ξεκάθαρα ο προπονητής του. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Η κουβέντα του Πέδρο Μάρτινς έχει διάσταση αποκάλυψης. Καλή κι άγια η Ευρώπη, μια κάποια διακρισούλα στο champions league σύμφωνα με τα κυβικά του Ολυμπιακού, αλλά προέχει η πρωτιά στο χωριό. Στο ντόπιο πρωτάθλημα. Μη ξαναδούμε την πλάτη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Υπ' όψιν ότι τους στόχους, την ιεράρχηση των αγωνιστικών κι όχι στόχων της ανώνυμης εταιρείας Ολυμπιακός, τους ορίζει το αφεντικό, ο Μαρινάκης, όχι ο υπάλληλος της ΠΑΕ προπονητής, σήμερα αυτός, αύριο κάποιος άλλος.

Ο Πορτογάλος προπονητής, λοιπόν, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η ομάδα, μετά από δυο χρόνια χωρίς τίτλο στην Ελλάδα, ξαναβρέθηκε στους ομίλους της λουσάτης και με very high έσοδα Νο 1 ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά δεν ξεχνάει ότι είναι... ελληνική ομάδα. Που σημαίνει, για να είμαστε ρεαλιστές, ότι είναι απαγορευτική η Ευρώπη. Δεν προσφέρεται για επενδύσεις κάθε ελληνικής ΠΑΕ, ακόμα και του Ολυμπιακού.

Τότε, θα αναρωτηθεί ο αφελής, και όποιος δεν παρακολουθεί ως σχετικός το εγχώριο πρωτάθλημα, γιατί ο Ολυμπιακός αρματώνεται με ποδοσφαιριστές περισσότερο ακριβούς από τους αντιπάλους του; Και γιατί κάνει συμβόλαια με τόσους πολλούς παίκτες, οι οποίοι τέλος πάντων είναι απίθανο όλοι να χωρέσουν στην ενδεκάδα και τον πάγκο. Πράγματι, η ΠΑΕ έχει σήμερα 33 με 34 ποδοσφαιριστές συν 14 δανεικούς, που τους έχει στείλει σ' άλλες ομάδες, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει πια να κάνει εμπόριο στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται επιχειρηματικά. Πολύ καλά κάνει. Ακολουθεί την τακτική σπουδαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, με ιστορική φανέλα, όπως π.χ. ο Άγιαξ, η Πόρτο, η Μπενφίκα, που έχουν οριστικά ξεκαθαρίσει τους αγωνιστικούς και επιχειρηματικούς τους στόχους. Θα ψωνίζουν έξυπνα και φτηνά, θα μεταπωλούν παίκτες με κέρδη. Η διάκριση στα κύπελλα Ευρώπης δεν προηγείται διότι είναι ανίκανοι να ανταγωνιστούν τα δις των ομάδων της αφρόκρεμας.

Έτσι και ο Ολυμπιακός. Οπλίστηκε με τα κατάλληλα στελέχη και ως σώφρων επενδυτής ο οποίος τοποθετεί κεφάλαια σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα, στο χρηματιστήριο, όπου αλλού, εξασφαλίζει π.χ. τον 20χρονο Αφρικανό και τον 19χρονο Σέρβο, με τη σκοπιμότητα να τους αξιοποιήσει αγωνιστικά και να τους εκμεταλλευθεί εμπορικά. Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός είναι
υγεία και προσαρμογή στην πραγματικότητα. Και μέχρι σήμερα η ΠΑΕ του Μαρινάκη βγαίνει οικονομικά κερδισμένη, και το πιο σημαντικό, δείχνει το δρόμο στις άλλες ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ