ΘΑ ΧΑΣΙΣΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Την Κυριακή έχει el clasico στο ΟΑΚΑ. Μόνο που πλέον δεν μοιάζει το Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός για αναμέτρηση κλασική. Με την παραδοσιακή, τη διαχρονική της αξία μια τέτοια ποδοσφαιρική μάχη. Είναι ένα ντέρμπυ μαϊμού. Ασφαλώς και δεν αποκλείεται να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός. Να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Στο φινάλε θα παίξουν ποδόσφαιρο, όπου τύχη έχει και ο αδύνατος.

Το ματς της Κυριακής είναι επικίνδυνο για τον φιλοξενούμενο ''γηπεδούχο''. Εκεί που έχει κάτσει η μπίλια το τελευταίο που καίει τον Παναθηναϊκό είναι το αποτέλεσμα, τι θα γράψει μετά το 90 ο φωτεινός πίνακας. Αν, βεβαίως, το έργο τελειώσει ομαλά. Αν δεν πέσει ξύλο στην εξέδρα. Αν τα... προβλεπόμενα παρατράγουδα δεν περιοριστούν εκτός γηπέδου ή μόνον στα μπετά και στα καθίσματα της κερκίδας.

Οι τσαμπουκάδες και οι τσακωμοί είναι το χασίσι και της οργανωμένης βαζελοφροσύνης. Οι γνωστές άγνωστες ομάδες των δήθεν φανατισμένων και οργισμένων. Ενάντια στον Βαρδινογιάννη, στον Αλαφούζο. Παίζει και μια ρεπετισιόν στο γνωστό σύνθημα '' Δημήτρη Θεέ, πάρε την ΠΑΕ'', να ανάψουν τα αίματα για τα καλά. Το πρεζόνι, άλλωστε, δεν πάει γήπεδο για να δει μπάλα, αλλά να βρίσει, να πλακωθεί, να σπάσει πινακίδες, να ρίξει αντικείμενα, φωτοβολίδες.

Έχει τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός στο πρόσφατο παρελθόν για ακρότητες στη Λεωφόρο, σε αγώνα με τον ''αιώνιο αντίπαλο'' επί Αλαφούζου-Μαρινάκη. Και τι βγήκε; Ο μεν Ολυμπιακός συνέχισε στις ίδιες ράγες, ο δε Παναθηναϊκός τον δικό του εκτροχιασμό.

Το τι συμφέρει την ομάδα, το τι θα την βλάψει, είναι το τελευταίο που... προβληματίζει το χουλιγκαναριό. Της κάθε ομάδας. Η πρέζα τους είναι να δώσουν τη δική τους παράσταση, διότι... οφείλουν να αντιδράσουν ενάντια στους διοικούντες, αυτούς που κάνουν κακό στην ομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΙ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ...