ΤΟ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ

 

Χορτάσαμε ματσάρες και γκολάρες στο διήμερο του champions league. Δώσε και μένα, μάστορα, να το φχαριστηθώ, να θέλω κι άλλο. Στη φώτο από την πεντάρα της Τότεναμ, που βρήκε την ομαδίτσα Ερυθρός Αστέρας για να ξεπλύνει την ξεγυρισμένη εφτάρα από την Μπάγερν. Ο Ολυμπιακός να ψάχνεται που ακόμα δεν έχει καταλάβει πως έχασε στο Βελιγράδι.

Άλλο είναι το θέμα. Gazzette dello Sport και Sunday Times έβγαλαν το συμπέρασμα και με βάση στοιχεία της UEFA, της διοργανώτριας των κυπέλλων Ευρώπης, ότι ντοπάρονται τουλάχιστον το 7,7% των ποδοσφαιριστών. Ότι κάνουν χρήση ουσίες απαγορευμένες.
Θα πέσω από την καρέκλα μου. Να τα βράσω τα ερευνητικά στοιχεία, τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και τις επιστημονικές εκτιμήσεις. Εγώ ξέρω πως πέφτει κάργα το ''φάρμακο'', όμως μεθοδικά, προσεκτικά. Ποιο 8% των ποδοσφαιριστών. Μόνο; Δεν χρειάζεται να στο πει κανείς, το βλέπεις με τα ματάκια σου στο γήπεδο.

Είναι αντιανθρώπινο, δεν είναι φυσιολογικό ένας επαγγελματίας να κάνει παγκόσμιο πρωταθλητισμό, να συμμετέχει κάθε εβδομάδα σε δυο-τρεις αγώνες κορυφής, υψηλής διάκρισης, χωρίς να «παίρνει». Δεν γίνεται!

Το άλλο. Δεν μ' ενδιαφέρει εμένα τον θεατή αν ο παίκτης «χασισώνεται». Εκτός κι αν είμαι σκέτο ούζο! Να κάθομαι στην πολυθρόνα μου, να απολαύσω δύο ώρες ποδοσφαιρικής άγριας κόντρας και μαγείας, αλλά από παίκτες χωρίς δυνάμεις και με θολωμένο μυαλό.
Οι δύο εφημερίδες, η ιταλική και η αγγλική ζητάνε από την UEFA να βγάλει στη φόρα, με επίσημες ανακοινώσεις της, αυτά που έχει διαπιστώσει. Κουνημένος παπάς τους βάπτισε. Είναι η απόλυτη σαχλαμάρα αυτό που λέγεται «πόλεμος στο ντόπιγκ». Έλα, σε παρακαλώ! Δεν μιλάμε για αθλητές, ούτε για... ολυμπιακά ιδεώδη. Μη λέμε μαλακίες, ότι η UEFA... πρέπει να επέμβει!

Τι τον ενδιαφέρει, ρε, τον μαγαζάτορα αν «φτιαχτεί» ο τραγουδιστής πριν ανέβει στην πίστα. Πλάκα κάνουμε; Βιομηχανία σκέτη είναι το champions league και το europa league, άρα είναι η αφέλεια να περιμένει κανείς από την UEFA να σαμποτάρει το προϊόν της. Κουφό.

Έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα όρια ενέργειας και δύναμης, ταχύτητας και αντοχής. Το ποδόσφαιρο, και ό,τι άλλο κυκλοφορεί ως αθλητισμός, είναι ολότελα παραδομένο στη φαρμακοδιέγερση. Να κάνει ντούρμπο τον επαγγελματία gladiator των γηπέδων. Τι λέμε τώρα. Σήμερα και το αντιντόπιγκ υπηρετεί το ντόπιγκ! Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή είναι η αλήθεια.

Κανονική παράσταση! Αυτό είναι σήμερα μια γηπεδική αναμέτρηση υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη. Ποδοσφαιρικό δρώμενο ακραία ανταγωνιστικό. Κι όποιος αντέχει, διαφορετικά ο παίκτης να αλλάξει επάγγελμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ