Η ΑΕΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΡΙΣΚΟ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Σύμφωνα με τους αξιόπιστους ρεπόρτερ της πιάτσας η αποκαλυπτική πληροφορία είναι ότι η ΑΕΚ θα κυνηγήσει τη νίκη. Διαψεύδεται έτσι η φήμη ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού απόψε στο Καραϊσκάκη ενδιαφέρεται μόνο για να χάσει. Ούτε καν θα παίξει για την ισοπαλία. Στόχος μόνο το ''2''.

Μιλάμε σοβαρώς; Ασφαλώς κι όχι. Είναι, άλλωστε, κομματάκι δύσκολο να γίνει κουβέντα της προκοπής, αν κάποιος παρασυρθεί από τα πρωτοσέλιδα. Ντέρμπυ είναι το ματς, άρα υποχρεωμένοι οι αντίπαλοι να παίξουν στα ίσα. Αυτό, βέβαια, δεν συνηθίζεται, διότι το ποδόσφαιρο είναι έργο που χαρίζει τη νίκη και με παιχνίδι σκοπιμότητας και πονηράδας. Η μια ομάδα να υπερέχει, να κάνει ευκαιρίες, η άλλη να πάρει το τρίποντο, τελικά.

Ύστερα, στο τραπέζι δεν παίζουν προβλέψεις. Οι όποιες σταθερές δεν αποτελούν εγγύηση, και για την εξέλιξη του αγώνα, και για το τελικό αποτέλεσμα. Το 2017-18 η ΑΕΚ κέρδισε δυο φορές στο Φάληρο, το ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου. Το 2018-19 η ΑΕΚ προηγήθηκε 1-0 και έχασε 4-1 στο Καραϊσκάκη (φώτο).

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δυο παιχνίδια που ξόδεψε μπόλικη ενέργεια. Με ΟΦΗ 2-1 και Μπάγερν 2-3. Όσο να ‘ναι το ρεζερβουάρ δεν είναι φουλαριστό από καύσιμα. Η ΑΕΚ, όμως, που χτυπάει τη νίκη θα ρισκάρει; Φαβορί ο Ολυμπιακός αλλά έδειχνε έντονα την… αμηχανία του όταν τον ζόριζε επιθετικά ο ΟΦΗ.

Ασφαλώς είναι ρίσκο της ΑΕΚ να εκτεθεί αμυντικά… προκαλώντας τον Ολυμπιακό με αγωνιστική αυθάδεια. Όχι απλά με κατοχή της μπάλας, αλλά να ζητάει την προώθηση του παιχνιδιού στην περιοχή του. Δεν έχει, όμως, άλλη επιλογή η ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη, με την οποία άλλωστε θα καταστεί εν δυνάμει διεκδικήτρια του τίτλου.

Για τον Ολυμπιακό και το ''Χ'' είναι αποτυχία. Αν δεν καταφέρει, όπως τον προβληματικό Παναθηναϊκό, να κερδίσει και την ΑΕΚ, κινδυνεύει να μείνει εκτός του Νο 1 στόχου. Του πρωταθλήματος, που για τον Ολυμπιακό δεν είναι ακριβώς πρώτος στόχος, είναι πλέον ο μοναδικός στόχος της σαιζόν.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΛΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΗ ΑΕΚ, ΑΛΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ