ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη και ο εκπρόσωπος του Μαρινάκη δημοσίως και επισήμως ισχυρίστηκε πως η αντίπαλος ΠΑΕ είναι συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. Το ζήτημα είναι σοβαρό, αν πράγματι είναι αληθινή η συγκεκριμένη καταγγελία. Και δεν αφορά την ΠΑΕ Ολυμπιακός μόνο, αλλά όλο το ποδόσφαιρο. Όλο το πρωτάθλημα.

Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έκανε τον ψόφιο κοριό αν είχε κερδίσει χθες στην Ξάνθη. Μετά τη γκέλα πόσο αξιόπιστη να ‘ναι η καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ παίζει με τους ίδιους όρους, όπως άλλοι στο παρελθόν είχαν τον έλεγχο, έτσι κι αλλοιώς, σε μικρές ομάδες του πρωταθλήματος.

Ας περιοριστούμε στο χθεσινό παιχνίδι Ξάνθη- Ολυμπιακός 0-0. Με δεδομένο ότι η αποκάλυψη έγινε μετά το τέλος του αγώνα. Τι ακριβώς εννοεί ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού; Ότι οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης δεν έπαιζαν για την Ξάνθη και έπαιζαν για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ότι αν η ΠΑΕ Ξάνθη δεν ανήκε στον Σαββίδη οι παίκτες της θα έπαιζαν για τη φανέλα της ακριτικής ομάδας. Άρα, θα ήταν εύκολο να κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Δίνω την πληροφορία ότι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, σε κάθε ομάδα, δεν παίζει για την ομάδα του. Παίζει για πάρτη του. Για τον εαυτό του. Κι αυτό είναι που ενδιαφέρει κυρίως την ΠΑΕ. Την κάθε ΠΑΕ. Ο ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται με το πιο ισχυρό κίνητρο, το προσωπικό του συμφέρον.

Πέρα από την εν λόγω πληροφορία, επιβάλλεται να ελεγχθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού ότι πίσω από τις ΠΑΕ Ξάνθης και Βόλου είναι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Επειδή, εκτός όλων των άλλων, λειτουργεί την απόλυτη αφορμή, την απόλυτη δικαιολογία στους χούλιγκαν να δίνουν ρεσιτάλ. Αν, λοιπόν, δεν το ψάξουν οι αρχές, τότε μη μας δουλεύουν ότι κάνουν αγώνα να πατάξουν τη βία.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΑ ΣΤΟΝ… ΠΑΟΚ