ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΜΠΑΓΕΡΝ, ΜΑΤΣ ΝΑ ΤΟ... ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 
Η νύχτα με την ημέρα. Αυτή ήταν η διαφορά του Ολυμπιακού με την Μπάγερν. Ό,τι άλλο ειπωθεί θα 'ναι ψεύτικο και προσβλητικά ''φιλελληνικό''. Και ''φιλοολυμπιακό''. Η αποθέωση της ''αδικίας'' του άτιμου αυτού παιχνιδιού που λέγεται ποδόσφαιρο. Πλήρης κυριαρχία της μιας ομάδας, της γερμανικής, και μόνο 2-0 το σκορ σε βάρος της ελληνικής, η οποία απλά παρακολουθούσε τους γηπεδούχους. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το σφύριγμα της λήξης ενός αγώνα, καθόλου τιμητικού για τον Ολυμπιακό.
Ολοφάνερο το αγωνιστικό πρόβλημα της Μπάγερν. Είχε την απόλυτη ''κυριαρχία'' λόγω ανυπαρξίας του Ολυμπιακού, αλλά της έλειπε η έμπνευση στην ανάπτυξη παιχνιδιού. Η σπιρτάδα, η φρεσκάδα, η γλύκα στην παραγωγή ποδοσφαιρικής δράσης με ολοκληρωμένες προσπάθειες. Δεν έχει καμιά αξία η κριτική στην εμφάνιση του Ολυμπιακού αν αγνοηθεί ο αντίπαλος του.
Υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός στόχευε αποτέλεσμα. Και ήλπιζε να το καταφέρει αν κρατούσε το ματς σε ισορροπία. Με αμυντικό ποδόσφαιρο. Με κράτημα της μπάλας. Με αντεπιθέσεις. Όνειρο απατηλό. Καμιά αντίδραση ακόμα κι όταν η Μπάγερν σκόραρε. 
Το ότι ο Ολυμπιακός γλύτωσε από βαρύ σκορ και είχε μακράν καλύτερο του τον τερματοφύλακα, τα λέει όλα. Λάθος να σταθεί κανείς στα ''τεχνικά'' στοιχεία του αγώνα. Στις τελικές την Μπάγερν, βεβαίως στις κλασικές ευκαιρίες που βρήκε και δεν έγραψαν, στο ποσοστό κατοχής, στα κόρνερ που χάθηκε ο λογαριασμός. Η απογοήτευση για τον Ολυμπιακό φωτογραφίζεται από την εικόνα της συνάντησης. Η μέρα με τη νύχτα.
Να σημειώσω τις αντιδράσεις της εξέδρας. Κανένα από τα γνωστά made in Greece καραγκιοζιλήκια. Διαμαρτυρίες, συνθήματα ενάντια σε παίκτες και διοίκηση για το ''ντροπιαστικό'' 5-1 στο πρωτάθλημα από την Άιντραχτ. Το γήπεδο γέμισε, δεν έγινε sold out, αλλά η μέτρια πορεία της ομάδας δεν κράτησε τον κόσμο στο σπίτι του.