ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ... ΣΩΒΡΑΚΟ

 
Γι' αυτό η ψυχολογία θεωρείται επιστήμη. Η πρώτη επιστήμη είναι. Τέρμα και τελείωσε, την δεύτερη κουβέντα πέτα την στο πηγάδι. Δεν πας μπροστά αν δεν έχεις ψυχολογία. Καλή ψυχολογία. Θετική ψυχολογία, που λένε οι μορφωμένοι. Κέρδιζε η ΑΕΚ με 2-0, παρακαλώ, και στη συνέχεια το ματς το... άφησε. Ισοφαρίστηκε 2-2 κι εκεί ήταν που η ΑΕΚ το εγκατέλειψε. Ξεπουπουλιασμένη κότα, βαράτε με κι ας κλαίω, άλλο δεν αντέχω, ό,τι κάνει ο αντίπαλος. Κι έκανε ο Παναθηναϊκός, ερήμην ψυχολογίας της ΑΕΚ. 

Τι να λέμε. Άλλη ομάδα βλέπεις στο γήπεδο όταν έχει ψυχολογία. Όταν παίζει με ανεβασμένο ηθικό. Κι αυτή η ίδια ομάδα είναι.. άλλη όταν δεν πιστεύει στον εαυτό της. Και ψάχνεται ο οπαδός στην εξέδρα. Τι διάολο να συμβαίνει; Το μαντολάτο στον κύριο, κέρδισε, το βρήκε. Λείπει η ψυχολογία, η πίστη για το αποτέλεσμα, η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της. 
 
Μόνο στη μπάλα; Όχι, βέβαια. Χρειάζεται την καλή ψυχολογία και ο οικογενειάρχης, ο επαγγελματίας, ο εραστής. Διαφορετικά θα σε πάρει από κάτω.
 
Μια βαρειά κουβέντα και όσο θέλει ο καθένας την ζυγίζει. Τα περισσότερα ντέρμπυ στο ποδόσφαιρο κρίθηκαν από τη... ζυγαριά στα κιλά της ψυχολογίας. Το ματς τέλειωσε υπέρ όχι ακριβώς της ανώτερης ομάδας, αλλά εκείνης που κουβαλούσε εργαλεία μέσα στο σώβρακο με περισσότερα κιλα. 
Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΓΔΥΣΕ 3-2 ΤΗΝ ΑΕΚ