ΤΙ ΝΑ... ΦΤΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ;

 

Θα ήταν έκπληξη να πάρει τη νική η ΑΕΚ από τον καλύτερο της ΟΦΗ. Καλύτερος και πιο ζωντανός και πιο φλογερός ο ΟΦΗ κρίνοντας τον συνολικά από τη μέχρι σήμερα παρουσία του στο πρωτάθλημα ήταν επόμενο να κερδίσει χθες. Αυτή είναι η αλήθεια. Η ΠΑΕ της Κρήτης που παρέμεινε στην κατηγόρια μετά από μπαράζ στη νέα σαιζόν παρουσίασε ένα μαχητικό σύνολο, ενώ η πρωταθλήτρια 2018 ΑΕΚ δείχνει σταθερά πτωτική πορεία. Με συνέπεια στο περασμένο πρωτάθλημα να τεθεί εκτός κόλπου αρκετά ενωρίς. Και στο τρέχον πρωτάθλημα να είναι ακόμα πιο κάτω.

Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, που σημαίνει ότι δεν χάνει σε ακτινοβολία είτε κάνει πρωταθλητισμό, είτε όχι. Σήμερα η ομάδα ρετάρει. Χάνει πόντους. Κατρακυλάει στη βαθμολογία. Για παράδειγμα, από την τρίτη θέση, πριν από το χθεσινό παιχνίδι, πιθανόν σήμερα το βράδυ να βρεθεί στην έβδομη, αν κερδίσουν στην έδρα τους Άρης και Ξάνθη. Και στη συνέχεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ να πέσει ακόμα πιο χαμηλά.

Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. Παγκοσμίως. Ομάδες φιρμάτες και λατρεμένες για ένα άλφα διάστημα να χαθούν στον κύκλο του σκότους. Και ακριβώς επειδή είναι brandname να επανέλθουν στα κυβικά που έχει ορίσει η Ιστορία.

Γιατί, όμως, η ΑΕΚ σήμερα είναι εκτός τροχιάς; Φταίει η διοίκηση. Ο προπονητής. Οι παίκτες. Ο σχεδιασμός. Οι λάθος επιλογές. Κάτι απ΄όλα αυτά δεν πάει καλά. Και τι είναι αυτό; Αυτό που βλέπει ο... καθένας.

Την περασμένη Πέμπτη η Άρσεναλ έπαιζε στο Λονδίνο με την Άϊντραχτ Φραγκφούρτης και προηγείτο 1-0 μέχρι το 55. Μεγάλο όνομα η Άρσεναλ, αλλά την έβλεπες και την λυπόσουνα. Τελικά, η Άιντραχτ κέρδισε μόνο 2-1. Τι φταίει στην Άρσεναλ και βγήκε από την πρώτη γραμμή του πρωταθλήματος; Δεν είναι σίγουρο ότι το πρόβλημα ήταν ο προπονητής. Και με την απόλυση του Έμερι η Άρσεναλ θα ξαναγίνει αμάδα αιχμής στην Αγγλία και την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ