ΤΟ ''ΠΑΟΚΑΚΙ'' ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ

 

''Τι να μας πει το παοκάκι με τα τρία πρωταθλήματα σε 90 χρόνια... ''. Αυτό είπε ανάμεσα σε πολλά άλλα ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά την αποτυχία του Ολυμπιακού να κερδίσει το... ''παοκάκι'' στο Καραϊσκάκη. Ποια αξία να έχει μια τέτοια κουβέντα, όταν λέγεται αμέσως μετά την επιτυχία του αντιπάλου; Και δίκαιο να έχει ο παλιός τερματοφύλακας, το χάνει. Πιο σωστά ο ίδιος δίνει δικαιώματα να μην παίρνουν στα σοβαρά τη δική του αλήθεια. Τη δική του αξιολόγηση του ΠΑΟΚ και τη σύγκριση του με τον Ολυμπιακό.

Εγώ έχω πάρει τόσα πρωταθλήματα, που έχω χάσει το λογαριασμό, ενώ ο ΠΑΟΚ μονάχα τρία... , από που κι ως που είμαστε ίδιοι; Αυτή είναι η αλήθεια του Θεοδωρίδη. Ο οποίος για να είναι σωστός, για να υπεαρσπίσει τη δική του αλήθεια, όφειλε να αναγνωρίσει και την... άλλη αλήθεια. Οτι ο ΠΑΟΚ, ότι το παοκάκι εξελίσσεται σε Νο 1 παίκτη του ντόπιου ποδοσφαίρου. Ότι το παοκάκι έβαλε τέλος στην πολύχρονη επί της ουσίας περιθωριακή του παρουσία. Είναι ήδη τρία χρόνια σερί κυπελλούχος, και μέχρι σήμερα υπερασπίζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το πρωτάθλημα που κατέκτησε το 2019.

Από τότε που εμφανίστηκε ο αποδυτηριάκιας έλεγε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον ΠΑΟΚ. Όχι μια ομάδα, με τόσο κόσμο, κάθε δέκα ή 20 και 30 χρόνια να παίρνει πρωτάθλημα και κύπελλο. Ένας τέτοιος ΠΑΟΚ είναι χιλιομετρικά σε απόσταση από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Κι όταν ο ΠΑΟΚ τελικά πήρε το πρωτάθλημα ο αποδυτηριάκιας έγραψε κι ξανάγραψε ότι το ένα πρωτάθλημα ίσον κανένα. Για να γίνει παίκτης αληθινός ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να διπλώσει τα πρωταθλήματα, να πάρει τουλάχιστον τρία στα τρία, έστω τρία στα πεντε.

Έτσι θα φτιάξει τη δική του εποχή ο ΠΑΟΚ. Έτσι θα αποδείξει ότι δεν είναι ένα πυροτέχνημα, κάποιο βεγγαλικό που μετά τη σύντομη τροχιά του σβήνει.

Χθες ο ΠΑΟΚ για δεύτερη σαιζόν δεν έχασε στο Καραϊσκάκη. Την περασμένη σαιζόν είχε κερδίσει 1-0 κι αυτή τη φορά το 1-1 που απέσπασε έχει τη σημασία... διπλής νίκης. Το παοκάκι, επιτέλους, αρχίζει να γράφει την δική του Ιστορία.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ ΣΤΟ... ΚΑΡΜΠΟΝ