ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ Ο ΜΕΣΙ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ

 

Για έκτη φορά ο Αργεντινός της Μπαρτσελώνα Λιονέλ Μέσι βραβεύτηκε με τη ''Χρυσή Μπάλα''. Κανείς άλλος δεν τιμήθηκε τόσες φορές με την ίδια διάκριση. Είναι ένας θεός της μπάλας ο παικταράς, που από τον περασμένο Ιούνιο περπατά στα 33 του; Δεν θέλει ερώτημα! Είναι, όμως, ο μοναδικός θεός του ποδοσφαίρο, όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο ισπανικής εφημερίδας (εικόνα);

Γιατι να μην είναι θεός ο Μέσι, μάλιστα ο μοναδικός; Και το ερώτημα μόνο προκλητικό και υβριστικό στα θεία είναι αν λάβει κανείς υπ' όψιν την πραγματικότητα. Ότι, δηλαδή, το παιχνίδι με τη ποδοσφαιρική μπάλα λατρεύεται σ' όλο τον πλανήτη. Σιγά που θα περιμέναμε και την έκτη ''Χρυσή Μπάλα'' για να αξιολογήσουμε την κλάση του Μέσι και την προσφορά του στο παιχνίδι.

Θεός όχι διότι απλά είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Θεός και μοναδικός διότι φτιάνει στο γήπεδο πράγματα που κανείς άλλος μπορεί. Σήμερα, στον 21 αιώνα όπου το ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν είναι δυνατό, σκληρό, τραχύ και ταχύ, με συνέπεια να περιορίζεται, να βρίσκει μόλις κάποιες χαραμάδες δημιουργίας, η τεχνική και η ποιότητα και των πιο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΙΔΙΑ... ΡΑΤΣΑ