Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΟΥ... 0-15!!

 

Εντύπωση μου είχε προκαλέσει ο Ερυθρός Αστέρας κόντρα στον Ολυμπιακό, τον περασμένο Οκτώβριο, τότε δεύτερη αγωνιστική του ομίλου. Μια κλασική ομαδίτσα ήταν η πρώτη σε φήμη και αύρα της Σερβίας, και την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας. Κάποια πράγματα γράφονται μέσα σου και δεν φεύγουν εύκολα. Για δεκαετίες είχαμε συνειδητοποιήσει ότι οι γιούγκος ήταν παικταράδες, άστατοι και ανασφαλείς βέβαια, αλλά ποιοτικοί, τεχνίτες, μπαλαδόφατσοι. Να βάλουμε στο λογαριασμό ότι μεταπολεμικά στον πάγκο των ελληνικών ομάδων, κατά το 80%, καθόντουσαν προπονητές από την ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία του Τίτο.

Κακά τα ψέματα. Αυτός ο θλιβερός, και μακριά από τη σχολή των πλάβι, Ερυθρός Αστέρας εκπροσωπεί σήμερα το μπασταεδέ σέρβικο ποδόσφαιρο. Θα δούμε απόψε στις 10 αν θα είναι το ίδιο θλιβερός, όπως στη νίκη του με 3-1 επί του Ολυμπιακού.

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού προέρχεται από τρεις σερί βαρειές ήττες, με συνολικό σε βάρος του 15-0 σε γκολ. Τις δυο ήττες, μάλιστα, ο ιστορικός Κόκκινος Αστέρας Βελιγραδίου τις υπέστη στην έδρα του. Από την Τότεναμ με 4-0 και την Μπάγερν με 6-0. Αυτά τα τρία γκολ που πέτυχε στον Ολυμπιακό ήταν τα μοναδικά του Αστέρα. Κι αυτόν τον καρπαζωμένο Αστέρα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι.. υποχρεωμένος να κερδίσει.

Μη ξεχνιόμαστε! Ο Ολυμπιακός έχει πρώτο στόχο το πρωτάθλημα, που το έχασε δυο χρόνια, κι όχι να... μπλέξει στην Ευρώπη. Να προκριθεί στο europa league, με απρόβλεπτες ''περιπέτειες'', να προχωρήσει και να χάσει την ισορροπία του και το κυνήγι του ΠΑΟΚ.
Στη φώτω, η ηττα 4-2 του Ολυμπιακού στο Λονδίνο από την Τότεναμ.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΟΜΑΔΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;