''ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ'' Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Κόντρα στην ΑΕΚ δεν έπαιξε με τον Ολυμπιακό ο Ποντένσε. Ο Πορτογάλος που έχει εκτιμηθεί στα 30 εκ. από αγγλική ομάδα και η μεταγραφή του είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών. Γιατί να λείπει ακόμα και από τον πάγκο, μάλιστα σε παιχνίδι ντέρμπυ; Θα ήταν πολύ κουτό να τον χρησιμοποιούσε ο συμπατριώτης του, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μαρτίνς.

Κερδίζει λεφτά η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την παραχώρηση του 24χρονου ακραίου κυνηγού. Τόσα πολλά όσα θα έκανε ταμείο με την πρόκριση στους ομίλους του chambions league! Οπότε εν όψει του deal με την Γούλβς θα ήταν το απόλυτο ρίσκο να παίξει ο 1μ. 65 Δανιήλ Ποντένσε. Κι αν τραυματιζόταν;

Πέρα από τον κίνδυνο να πάθαινε κάποια ζημιά ο παίκτης, που θα τον κρατούσε εκτός για κάποιους μήνες, όπως π.χ. ο Φορτούνης και ο Χριστοδουλόπουλος. Και θα είχε συνέπεια να μειωθεί η οικονομική προσφορά του λονδρέζικου κλαμπ. Είναι και το άλλο. Στην κόντρα με την ΑΕΚ θα ήταν μισός παίκτης. Δεν θα έβαζε στη φωτιά τα πόδια του ο υπό μεταγραφή Ποντένσε.

Και γιατί τον πουλάει τον παίκτη ο Ολυμπιακός, που τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2018; Επειδή ο παίκτης, ο κάθε παίκτης, για την κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία, είναι ''εμπόρευμα''. Αγοράζεται και πουλιέται. Και δεν αγοράζεται για να υπηρετήσει τα ιδεώδη μιας ομάδας, ούτε να λαμπρύνει την Ιστορία της, να τιμήσει τη φανέλα της. Τι φαιδρότητες είναι αυτές! Και θα παραχωρηθεί ο παίκτης διότι δεν κρίνεται απαραίτητος ή από την υπεραξία του με τη λύση του συμβολαίου η ΠΑΕ θα κερδίσει χρήματα.

Εμπορική επιχείρηση είναι η ΠΑΕ. Κι έτσι πρέπει να είναι, διαφορετικά το προϊόν που παράγει θα μειονεκτεί σε ποιότητα και θέαμα. Αν οι οπαδοί φαντασιώνονται τις ποδοσφαιρικές ομάδες για κάτι... άλλο, πρόβλημα τους. Οι επαγγελματίες Ποντένσε όσα χρόνια παίζουν μπάλα θα πηγαινοέρχονται από τη μια ανώνυμη εταιρεία στην άλλην. Και οι συλλογικές φυλλάδες, λες και εκφράζουν... συλλόγους κι όχι ποδοσφαιρικές μπίζνες, απευθυνόμενες στην οπαδική τους πελατεία, προβάλλουν την παραμύθι φούρναρης δήλωση του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή ''Μόνο σ' αυτήν ομάδα ήθελα να υπογράψω... '', ''Το όνειρο ήταν να φορέσω τούτη την ιστορική φανέλα... ''. Κάτι τέτοια πολυμεταχειρισμένα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΚΟΜΠΕ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ