ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ GREXIT- ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!

 

Όλη την ημέρα χθες επικρατούσε αγωνία και το κρίσιμο ερωτηματικό: Θα αποφασίσει ή όχι ο Μητσοτάκης τη διακοπή του πρωταθλήματος; Λες κι αυτό, επί της ουσίας, είναι το ζητούμενο. Δηλαδή; Δεν λύνεται κανένα πρόβλημα με τη διακοπή, διότι μια τέτοια απόφαση δεν λαμβάνεται χωρίς να συνδυάζεται με τομή στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και επειδή η κυβέρνηση, όπως και τα κόμματα δεν έχουν θέσεις μελετημένες στο θέμα, τυχόν διακοπή θα καταλήξει άκαρπη. Δεν πρόκειται να δώσει αποτέλεσμα.

Βεβαίως να διακοπεί το πρωτάθλημα. Με απόφαση τεχνοκρατικού χαρακτήρα. Με στόχο αν ξαναρχίσει, μετά από 3 ή 5 χρόνια, να είναι ένα άλλο πρωτάθλημα. Πόσα χρόνια χρειάζεται η κυβέρνηση για δημιουργήσει τέτοιο περιβάλλον που να εγγυάται κανονικό πρωτάθλημα; Ένα χρόνο, δέκα χρόνια, πόσα;

Να διακοπεί το πρωτάθλημα που διασύρει τις ομάδες, κυρίως τις ιστορικές, αλλά και δίνει την εικόνα ζούγκλας στην Ελλάδα. Στο φινάλε, γιατί να γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα; Να μη γίνει ποτέ όταν μοναδικός λόγος είναι να λανσάρουν μαγκιά οι μεγαλομέτοχοι στην οπαδική μαστούρα. Και απ' εκεί και πέρα προκύπτουν τα γνωστά τοξικά αέρια που μολύνουν την ατμόσφαιρα.

Ασχολούνται με το αν ή όχι σταματήσει το πωτάθλημα ο Μητσοτάκης και αφήνουν στην άκρη την άλλη ''απειλή''. Να προλάβει τις εξελίξεις η FIFA. Να προχωρήσει στο Grexit και δεν θα έχει άδικο. Για την υπέρτατη διεθνή αρχή του ποδοσφαίρου προαπαιτούμενο και Νο 1 είναι το λεγόμενο αυτοδιοίκητο. Ότι το κράτος, με όποιο καθεστώς, δημοκρατικό, δικτατορικό, ό,τι να 'ναι, δεν επεμβαίνει στην εθνική ομοσπονδία. Το ποδόσφαιρο κάθε χώρας λειτουργεί με βάση τις αρχές της FIFA.

Ποια FIFA! Το Grexit απειλείται από την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ελλάδος, μ' αυτά που κάνουν μεγαλομέτοχοι και οι παρατρεχάμενοι τους, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Ήδη, ο Μητσοτάκης με τις χαριστικές στον ΠΑΟΚ τροπολογίες που πέρασε στη Βουλή, κατάργησε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Χωρίς να συνεννοηθεί προηγουμένως με τα λαμόγια της FIFA. Γιατί ενήργησε έτσι ο πρωθυπουργός; Πανικός έπεσε στο Μαξίμου από τις συνέπειες του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία.

Χωρίς πλάκα. Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Μακρόν, για μείζονα θέματα εθνικά, και στο κεφάλι του γυρόφερνε τι τον περιμένει στην Ελλάδα από τους παοκτσήδες.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΠΑΟΚ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΡΘΕ... ΔΕΥΤΕΡΟΣ