ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Ας ελπίσουμε να μας κάτσει καλό απόψε το ντέρμπυ. Ε, αφού παίζουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, ντέρμπυ θα το πεις. Έστω κι αν δεν χτύπανε πρωτάθλημα, στη σκιά της κορυφής της βαθμολογίας κυκλοφοράνε και οι δυο.

Και γιατί να αποκλείσουμε την πιθανότητα να πάρει την κούπα η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός; Είμαστε στην Ελλάδα, όχι σε καμιά τεταρτοκοσμική χώρα, όπου δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Καμιά Ταγκανίκα και Κολομβία, όπου η ατιμωρησία είναι καθεστώς. Μη λησμονούμε ότι Ιβάν και Μαρινάκης έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, άρα δεν ξέρει κανείς αν θα βρεθούν ένοχοι, αν θα έχουν συνέπειες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

Την κάνουμε γυριστή, κομμένη η πλάκα. Η ΑΕΚ είναι μπροστά, όμως αν ξαναχάσει στο ΟΑΚΑ, τότε απειλείται σοβαρά στη συνέχεια να δει την πλάτη του αντιπάλου. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (φώτο) ο Παναθηναϊκός έκλεψε την παράσταση και το τρίποντο. Έχανε 2-0 (Μπακάκης 18, Ολιβέιρα 36) και έκανε την ανατροπή (Μακέντα 67, Περέα 70, Κολοβέτσιος 88).

Ήταν τότε σε άσχημο φεγγάρι η ΑΕΚ. Σε τρία σερί ματς πήρε μόνον ένα πόντο, κι αυτόν στο ΟΑΚΑ. Μετά τον Παναθηναϊκό, 1-1 με Άρη και ήττα 1-0 εκτός με τον ΟΦΗ. Σήμερα οι δυο ομάδες, πέρα από το πόσο μετράνε και τι ψάρια είναι σε θέση να πιάνουν, έχουν μια καταφανή διαφορά στο… ρυθμό. Ο μεν Παναθηναϊκός βάζει ορμή και ταχύτητα στο παιχνίδι του, η δε ΑΕΚ δεν πατάει γκάζια, στο ρελαντί ό,τι της κάτσει.