ΠΟΙΟΣ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ; ΧΑΛΑΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!

 

Δεν υπάρχει χρόνος. Μου το είπε για μια φορά ακόμα αυτός ο παίδαρος της Ντόρμουντ, στο όνομα Έρλιγκ Χάλαντ, με τις δυο γκολάρες του στην Παρί Σαιν Ζερμαίν. Γιατί να υπάρχει χρόνος και γιατί οι ιστορικοί και κοινωνιολόγοι να καταγράφουν διαφορές ανάμεσα στους αιώνες όταν στην κορμοστασιά του ασπρουλιάρη Νορβηγού εγώ έβλεπα ξεκάθαρα χίλια χρόνια πριν έναν άλλον Χάλαντ με αρκουδοτόμαρο στο θαλασσοδερμένο κορμί του να κωπηλατεί μια τεράστια βάρκα των Βίγκιγκ, με προορισμό την Αγγλία.

Δεν κάνω λάθος. Είμαι σίγουρος ότι η ενσάρκωση του Βίγκιγκ Χάλαντ με σπαθί και τσεκούρι στα χέρια είναι ο 19χρονος της Ντόρμουντ που ξεσκίζει δίχτυα. Είχε τον Πολωνό Λεβαντόφσκι η Μπορούσια και της τον άρπαξε η Μπάγερν. Ποιος Λεβαντόσφσκι; Πιο εύκολα βλέπει το αντίπαλο τέρμα ο Χάλαντ, ο προερχόμενος από την Σάλτσμπουργκ, 26 γκολ σε 18 αγώνες. Ήρθε στην Μπορούσια Ντόρμουντ και μοίραζε σακούλες για εμετό. Τρία τεμάχια εδώ, δυο εκεί στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Κτυπάνε το κεφάλι τους κάτι Γιουβέντους και Μάντσεστερ που δεν πήραν τον γιο του ''δολοφόνου'' Άλβιγκ Χάλαντ (1972), σκληροτράχηλου μπακ αγγλικών ομάδων. ''Δολοφόνος'', αυτός με αγγελικό πρόσωπο, ο γιος του, με 1μ. 94 ύψος, που γεννήθηκε Ιούλιο του 2000 στην Αγγλία.

Όλα τα μάτια στο θηρίο Χάλαντ.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ