ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ

 

Πιτσιρικάδες αγοράζαμε την ''Αθλητική Ηχώ'' για να διαβάζουμε τις επιτυχίες των Ελλήνων πρωταθλητών στίβου στους βαλκανικούς αγώνες. Άλλες εποχές. Δεν υπήρχε τηλεόραση. Και το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός για την Ελλαδίτσα μας ήταν οι βαλκανικοί του στίβου. Το να διακριθεί με μετάλλιο Έλληνας σε ευρωπαϊκούς και ολυμπιακούς ήταν όνειρο απατηλό.

Πέθανε ο Γιώργος Παπαβασιλείου. Όνομα αθλητή σφραγισμένο στη μνήμη μας. Κάθε χρόνο είμασταν σίγουροι για τη νίκη του στα 3.000 μ. στηπλ. Κάθε χρόνο από το 1955 μέχρι και το 1961 πρώτος ο Παπαβασιλείου. Στην Κωνσταντινούπολη, στο Βελιγράδι, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στη Σόφια, στο Βουκουρέστι, ξανά στην Πόλη, στο Βελιγράδι.

Ερωτηματικό ο Δεπάστας στα 800 μ., ο Κουνάδης στο δίσκο, ο Γεωργόπουλος στα 200 μ. , ο Τσακανίκας στη σφαίρα, ο Σίλλης στα 400 μ., ο Μαρσέλλος στα 110 μ., ο... , ο... Ο γεννημένος το 1929 Παπαβασιλείου ήταν ο κυρίαρχος στο αγώνισμα του. Το φαβορί. Το καμάρι μας. Κι όταν σταμάτησε να τρέχει, δεν σταμάτησε μέχρι χθες να δίνει εξετάσεις σεμνού ανθρώπου. Όλοι όσοι τον αγάπησαν ένοιωθαν δικαιωμένοι διότι για δεκαετίες κρατούσαν στη μνήμη τους έναν μεγάλο αθλητή και σωστό άνθρωπο έως το τέλος της τιμημένης ζωής του (σε πρώτο πλάνο, στη φώτο).

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και μεγάλη συγκίνηση τον υπέροχο άνθρωπο και πρωταθλητή Γιώργο Παπαβασιλείου,ο οποίος θα παραμείνει εσαεί το σύμβολο της ανεπίληπτης ηθικής συμπεριφοράς και των κορυφαίων αθλητικών επιτυχιών.

Με την πραότητα της Αγάπης και την ασυμβίβαστη αφοσίωσή του στις υψηλόφρονες αξίες του αθλητισμού και της ΑΕΚ,αναδείχθηκε σε λαοφιλή προσωπικότητα με υψηλό κύρος και πανελλήνια εκτίμηση. Διέπρεψε στον κλασικό αθλητισμό: Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης, 4ος στους ΠανευρωπαΪκούς, με δύο συμμετοχές στους Ολυμπιακούς αγώνες, πρωταθλητής Ελλάδος. Πάντοτε αποτελεσματικός δίπλα στην ΑΕΚ σε μάχιμες θέσεις.

Ως ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ συμβούλευε με την οξυδέρκειά του και λάμπρυνε με τη συμμετοχή του τη δράση μας. Αιώνια η μνήμη της αγαθότητάς του.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΟΥΛΒΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ