ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ... ΑΝΔΡΑΣ
Το χρυσό μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες του 1932 πήρε η Πολωνέζα Stanislawa Walasiewicz με 11.9 στα 100 μ. Στους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες, το 1936 στο Βερολίνο, η Stasia, όπως την φώναζαν χαϊδευτικά, ήταν το φαβορί, όμως έχασε από την νεγροαμερικάνα Helen Stefens. Η Πολωνέζα δεν χώνεψε με τίποτα τη δεύτερη θέση και κατηγόρησε την νικήτρια αραπίνα ότι είναι… άνδρας.
Τότε δεν υπήρχαν αντιντόπιγκ κοντρόλ και τεστ φύλου. Δεν ήταν, όμως, δυνατόν να αγνοηθεί μια τόσο σοβαρή καταγγελία της ολυμπιονίκη του 1932 για την αντίπαλό της και εξέτασαν αν πράγματι ήταν άνδρας η Στέφενς. Την βρήκαν κανονικότατη γυναίκα. Αυτή που δεν ήταν γυναίκα 100% ήταν η... Πολωνέζα Στέλλα Ουώλς, έτσι λεγόταν όταν πια πήρε την αμερικάνικη υπηκοότητα, αφού από τριών χρονών ζούσε στις ΗΠΑ.
Από τότε που μετανάστευσε η οικογένειά της η Στανισλάβα διέμενε στο Κλήβελαντ. Γεννήθηκε σα σήμερα 3 Απριλίου το 1911 και δολοφονήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου το 1980, θύμα ληστείας στο εμπορικό κέντρο της πόλεως. «Δώσε μας την τσάντα σου!...» της ζήτησαν δύο ένοπλοι κακοποιοί, εκείνη αντιστάθηκε και άρπαξε μια σφαίρα στην κοιλιά. Λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.
Διαπιστώθηκε ότι ήταν άνδρας. Όχι ακριβώς μόνον άνδρας. Η Stella Walsh ήταν και άνδρας. Είχε γεννητικά όργανα και του άνδρα και της γυναίκας. Ανδρογυναίκα, λοιπόν. Διφορούμενο φύλο. Δεν μπορούσε να κάνει παιδί, όμως διέθετε στήθος και κόλπο, αλλά και ανδρικό μόριο.
Επόμενο να ζήσει σε μόνιμη δυστυχία η φουκαριάρα, ή ο φουκαριάρης. Παντρεύτηκε στα 36 της και δεν επέτρεπε στον άνδρα της να κάνουν σεξ με φώτα αναμμένα. «Είμαι ο πιο μαλάκας σύζυγος...» είπε ο άνδρας της όταν πληροφορήθηκε κι αυτός, μετά τη δολοφονία της συζύγου του, ότι η Στέλλα δεν ήταν μόνο γυναίκα, ήταν και άνδρας.
Διαβάστε ακόμα: