ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ; ΑΓΝΩΣΤΟ!!!

 

Μην ακούτε αυτά που λένε. Μην παίρνετε στα σοβαρά αυτά που διαβάζετε. Ό,τι γράφετε σχετικά με το πότε θα ξαναγίνουν αγώνες στα γήπεδα είναι μπαρούφες. Παραμύθια για μεγάλους. Ψέματα χοντρά. Όνειρα πλαστικά. Φαντασίες κατασκευασμένες. Ελπίδες φρούδες. Πότε, τελικά, θα ξαναδούμε ποδόσφαιρο ζωντανό; Άγνωστο. Εδώ είμαστε. Στο άγνωστο.

Κι αφού είμαστε σ΄ αυτό το σημείο, αφού εδώ σκεπάζει την ανθρωπότητα το μαύρο σύννεφο του κορονοϊού, δεν υπάρχει καμιά ημερομηνία. Ξέχνα ό,τι σχεδιάζουν, ό,τι προαναγγέλλουν υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Η αλήθεια είναι πως κανείς σήμερα δεν είναι σε θέση να αποφασίσει την επιστροφή στην κανονικότητα ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Η κομισιόν απευθύνθηκε σε ειδική επιτροπή επιστημόνων. Απ’ όλη την Ευρώπη ζητάνε λεφτά, να βοηθήσει, να στηρίξει οικονομικά τούτο και το άλλο. Με ποια προοπτική; Με ποιο σχεδιασμό; Για να ξέρει, λοιπόν, που βρισκόμαστε και που πάμε, και να μην αποφασίσουν στα τυφλά, συστήθηκε επιτροπή ειδικών στο αντικείμενο. Ποια είναι η θέση των επιδημιολόγων για το ποδόσφαιρο; Τη μεταφέρω με δικά μου λόγια:

Ακόμα κι αν πάρει την κατηφόρα ο δείκτης της διασποράς της νόσου είναι επικίνδυνο να ξαναγίνουν παιχνίδια στα γήπεδα, διότι πιθανόν να φουντώσει η πανδημία. Γιατί;

1.Στο ποδόσφαιρο παίκτες, προπονητές, διαιτητές κι άλλοι στο γήπεδο θα φοράνε μάσκες και γάντια; Στον αγώνα πέφτουν ροχάλες, βγαίνουν μύξες, και τα αποδυτήρια θα μοιάζουν με ναρκοπέδιο, από ιατρικής άποψης.

2.Κίνδυνος θάνατος είναι ο ποδοσφαιριστής μετά τον αγώνα και την έξοδο του από τα αποδυτήρια όταν θα επιστρέψει στην οικία του. Στην οικογένεια του. Πιθανός φορέας στα μέλη της οικογένειας του.

Επανέρχομαι στο ερώτημα. Πότε θα ανοίξουν τα γήπεδα; Επαναλαμβάνω την απάντηση. Άγνωστο.

Διαβάστε ακόμα:

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ... ΔΙΑΚΟΠΤΗ!