ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΜΑΧΟΣ

 

Εγώ ξέρω, και δεν το ξέρω μόνο εγώ, πως όποτε είχαν παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, το γεγονός βρωμούσε την ατμόσφαιρα. Μια ελεεινή κατάσταση που συνεχιζόταν, που δεν σταμάτησε ποτέ και θα τη ξαναβιώσουμε στο προσεχές ματς των δυο ιστορικών ομάδων. Το πεπρωμένο των οποίων, τελικά, είναι να ικανοποιούν την αλητεία εκείνων των οπαδών τους που ζουν και υπάρχουν μόνο αν οι αναμετρήσεις Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού παράγουν βία, χάος, αναρχία.

Οι αφελείς συντάκτες του μπάσκετ θαρρούν πως κάνουν τη δουλειά τους αν μετράνε τα στατιστικά στα ματς, ασίστ και ρημπάουντ, τρίποντα και σία. Ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος πέταξε μια τρακατρούκα, πως δήθεν αποχωρεί από τη δική του ανώνυμη εταιρεία του μπάσκετ και διαβάσαμε τη στατιστικού τύπου αποκάλυψη. Ότι επί των ημερών του ο Παναθηναϊκός κέρδισε περισσότερες φορές τον Ολυμπιακό. Κι ακόμα ότι ο Παναθηναϊκός πήρε περισσότερους τίτλους από τον αιώνιο αντίπαλο του.

Χεστήκαμε. Αν ο Παναθηναϊκός κι όχι ο Ολυμπιακός, του Γιαννακόπουλου ή όποιου άλλου, κέρδισε περισσότερες ή λιγώτερες φορές. Αυτό ενδιαφέρει μόνο την καφρίλα της χουλιγκανοκρατίας. Την πραγματική νικήτρια στις αναμετρήσεις επαγγελματιών μπασκετμπωλιστών με τη φανέλα των δυο κλαμπ. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Όποτε συναντήθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στην Αθήνα ή τον Πειραιά, ήταν στάνταρ μπετόν. Θα κέρδιζε η αλητεία.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ